Исторически първи успех за младежите на хандбалния „Чардафон”

Топ новина! <p>Работата на Христо Йорданов в създадения от него мъжки хандбален
Исторически първи успех за мла

Работата на Христо Йорданов в създадения от него мъжки хандбален клуб „Чардафон“ започна да дава плод. Отборът на младежите до 19 години, който беше сформиран само преди няколко месеца, спечели първите си победи в първенството. Габровските

данов в създадения от него мъжки хандбален клуб „Чардафон“ започна да дава плод. Отборът на младежите до 19 години, който беше сформиран само преди няколко месеца, спечели първите си победи в първенството. Габровските хандбалисти взеха четири точки във втория регионален турнир на зона „Мизия”, който се проведе в Българене. „Лъвчетата“ на Ицо Йорданов записаха победи над „Раховец“ (Горна Оряховица) и „Осъм“ (Ловеч) и загуба от отбора на „Левски“ (Левски).
Историческият първи успех за младежите на „Чардафон“ беше постигнат в двубоя срещу „Раховец“, който приключи при резултат 16:7. На полувремето габровските момчета водеха с 3 гола - 7:4. С пет попадения топ реализатор за „Чардафон“ беше Божидар Христов, а по три пъти се разписаха Диян Коев и  Марио Велев. Останалите момчета, които вписаха имената си в летописите на клуба, бяха Петър Васков, Кристиян Кунчев, Даниел Митев, Иван Иванов, Момчил Радославов, Пенчо Пенчев, Борислав Вангелов и Ивайло Иванов.
С 4-те точки, спечелени в Българене, отборът на „Чардафон“ се изравни с „Раховец“ и „Осъм“ и се настани на второто място в класирането, след лидера „Левски“. Предстои зонален финал на 11 април отново в Българене. В него ще участват и четирите отбора, като ще се играе със зачитане на резултатите от двата регионални турнира. За държавния финал, който е насрочен за 25-27 април в Бургас, директно ще се класира първият отбор от зоната. Останалите три тима ще имат правото да участват в квалификации за финалите.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни