Христо Йорданов: “Благодаря на момчетата!”

Топ новина! <p>Христо Йорданов през миналата година се зае с амбициозната идея
Христо Йорданов: “Благодаря на

Христо Йорданов през миналата година се зае с амбициозната идея да възроди мъжкия хандбал в Габрово и да го върне в елита на страната, а вече е факт първият успешен сезон за отбора и триумфът му в мъжката „Б“ РХГ.

- Поздравления! Безспорно добър успех - за първа година в групата и веднага с трофея за първото място.
- Първо искам да благодаря на състезателите, които през цялата година отделяха от свободното си време, за да постигнем това. Горе-долу водихме нормален тренировъчен процес и това впоследствие даде резултати. Похвално е също желанието и готовността за саможертва на момчетата.
Повечето бяха контузени в последните мачове и мисля, че можеше да дадем още по-добри резултати, ако бяхме в идеална кондиция. Радо Иванов има трайна травма на глезена. Миро Денчев беше в гипс един месец и се включи не напълно възстановен във финалния турнир. 
Пламен Дедев на предходния турнир в Габрово също получи контузия на пръстите на крака. Мишо Башев пък очакваше първата си рожба. Роди му се син и използвам възможността да го поздравя отново, както и половинката му. На нея пък трябва да благодарим, че го пусна в Ловеч (смее се). 
- Доколко важно е това, че точно първият ви мач в Ловеч беше срещу „Локомотив“?
- Мисля, че беше ключово за крайния ни успех. Проблемите в нашия отбор са, че не сме първа младост. Тепърва се включват млади момчета като Божидар Христов, Пенчо Пенчев и Марио Вълев, но те на този етап нямат нужния опит, който се надявам да натрупат и да вземат далеч по-важно участие в бъдещите ни двубои.
- Логичният въпрос сега е - ще се възползвате ли от това първо място и мислите ли за влизане в елита?
- Щом обичаме играта, нашата мечта е да стигнем и до върховете в родното хандбално първенство, а това е елитната „А“ РХГ. И не само да участваме в нея, а да сме фактор и да се борим за призови места. Но това, разбира се, е свързано с една добра финансова обезпеченост. Ние нашата работа на този етап си я свършихме. Сега нещата са, така да се каже, в ръцете на местната общественост - да прецени дали има желание Габрово да има мъжки отбор в „А“ РХГ.
- Смяташ ли, че този успех ще окаже стимулиращо влияние върху малките момчета, които ти в момента събираш и учиш на А и Б в хандбалната игра?
- Надявам се. За мен беше важно момчетата да имат пример и състезатели, на които да подражават. 
Децата видяха, че не всичко опира само до възможности, а в определени моменти, когато желанието и амбицията са над всичко, нещата могат да се получат. Неведнъж в спорта се е показвало, че големи таланти се провалят, а хора с характер и такива, които знаят какво търсят и как да го постигнат, успяват.
- Какви са целите, които си си поставил за постигане при подрастващите в дебютния сезон на клуба?
- При тях е малко по-трудно. Докато при мъжете имаме състезатели, които вече са играли и в „А“ група, и в чужбина, и притежават достатъчно опит, то с подрастващите работим едва от няколко месеца насам и все още има доста да се учи. Надявам се при 14-годишните, които бележат по-бърз напредък, да успеем да се класираме за финалите на републиканското първенство, които ще бъдат в Горна Оряховица. 
Благодарение на тренировките, които провеждат съвместно с мъжете, юношите старша възраст също стоят нелошо на терена и смятам, че те също имат възможност да се класират на финали. Трябва да отбележа и това, че две от момчетата на клуба - Християн Христов и Пламен Петков, записаха участие в турнира „Да се срещнат най-добрите“, за състезатели, родени след 1998 година, и попаднаха в полезрението на националните отбори.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни