ХК „Бъки“ спечели четвърта Купа България за 2019-та

HK--Bakii-spеchеli-chеtvarta-Kupa-Balgariia-za-2019-ta
BAKI-14-cup.jpg
ХК „Бъки“ наложи тотална хегемония в турнира Купа България при нежния пол тази година.

След триумфа на жените и девойките до 19 години, водени от треньорките Веселина Златева и Анита Хараланова, и на девойките до 16 години с наставник Петя Панчева, трофея вдигнаха възпитаничките на Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова - момичетата до 14 години на габровския хандбален клуб.

Финалният турнир се проведе в Хасково и в него премериха сили шестте най-добри отбора от страната в тази възраст. В предварителната група отборът на „Бъки“ записа категорични победи над „Хасково“ и „Панагюрище“. Двубоят срещу домакините завърши при резултат 29:8, на почивката 14:5. С 6 гола се отличи Ема Иванова, по 4 реализираха Светлана Николаева и Лиляна Борисова. В мача срещу „Панагюрище“ габровските момичета се наложиха с 28:19 (16:5). Тук Ива Иванова отбеляза 6 гола, по 4 - Паула Петрова и Славомира Христова. На полуфинала „Бъки“ срещна втория от другата предварителна група - „Мартен 67“ (Русе). Последва нова разгромна победа - 38:9, на полувремето 19:3. Светла Николаева заби 12 гола в този мач, по 4 добавиха Ема Иванова, Преслава Иванова и Пламена Денева. В спора за Купа България възпитаничките на Ковачева и Тодорова отново се изправиха срещу състава на „Панагюрище“, който надделя в другия полуфинал над „Поморие“ с 26:15 (12:5). Това беше и сравнително най-трудния мач за габровските момичета. Отборът на „Панагюрище“ поведе в срещата с 0:2, но „Бъки“ изравни и поведе с попадение на Ива Иванова, след което пое изцяло контрола върху мача. До почивката съставът ни вече имаше добър аванс - 11:6. Още в началните минути на втората част разликата се покачи на 7 гола (13:6) и интригата почти напълно изчезна. Воденият от Любка Карагьозова тим се опита да отговори и намали на 13:9 след три поредни попадения, но „бъкитата“ не се огънаха и след 6:3 в последните 10 минути и финалното 19:12 ликуваха с трофея. Ива Иванова завърши със 7 гола на сметката си, Илияна Борисова отбеляза 5. По два пъти във финала се разписаха Светла Николаева и Ева Николаева, а по веднъж - Ема Иванова, Пламена Денева и Ивайла Димитрова.

В битката за бронзовите отличия „Поморие“ надигра „Мартен 67“ с 32:18, а за 5-6 място „Хасково“ победи „Етър 64“ (Велико Търново) с 20:13.

Състезателки на „Бъки“ взеха две от индивидуалните награди на турнира. Анна Йонкова беше определена за най-добър вратар, а Ева Николаева - за най-добър защитник. В идеалната седмица на турнира намериха място Ива Иванова и Илияна Борисова. Носителките на Купа България при момичетата до 14 години за 2019-та са: Анджелина Пенчева, Ема Иванова, Тереза Върбанова, Преслава Иванова, Филаделфия Иванова, Паула Петрова, Славомира Христова, Илияна Борисова, Анна Йонкова, Пламена Денева, Светлана Николаева, Дияна Третякова, Ева Николаева, Ивайла Димитрова, Ива Иванова, Траяна Найденова.

Треньори: Лидия Ковачева, Мадлен Тодорова

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни