ХК "Бъки" с първи трофей за сезона, 16-годишните взеха Купа България

Водеща! 	Хандбален клуб „Бъки“ завоюва първи трофей за сезон 2017/2018. Девойките
ХК

Хандбален клуб „Бъки“ завоюва първи трофей за сезон 2017/2018. Девойките старша възраст на клуба (до 16 години) спечелиха Купа България. Възпитаничките на треньорката Петя Панчева триумфираха във финалния турнир, който се проведе в зала „Спартак“ в град Хасково.

Светозар Гатев
Хандбален клуб „Бъки“ завоюва първи трофей за сезон 2017/2018. Девойките старша възраст на клуба (до 16 години) спечелиха Купа България. Възпитаничките на треньорката Петя Панчева триумфираха във финалния турнир, който се проведе в зала „Спартак“ в град Хасково.
Тази година форматът на надпреварите за Купа България по хандбал при подрастващите е по-различен. Отборите участници преминават през квалификации и само най-добрите четири от страната добиват право на участие във финалния турнир, в който се играе по системата „всеки срещу всеки“.
„Бъки“ стигна до купата със стопроцентов актив от победи. В квалификациите габровските хандбалистки надиграха съставите на СКХ „Васил Левски” (Нови Пазар), ХК „Панагюрище” и ХК „Етър’64” (Велико Търново), а във финалите постигнаха още три победи. Първата беше срещу състава на „Нове 99“ от Свищов. „Бъки“ взе аванс от 11 гола още до почивката (18:7), а през втората част увеличи още повече разликата, за финалното 35:16. Мари Томова наниза 11 гола за победата, 9 отбеляза Румяна Йонкова, а Стефани Петрова завърши с 8.
Следващият съперник на отбора ни беше тимът на „Панагюрище“. И тук интригата беше изключена още след първото полувреме, завършило при резултат 23:11. Още 15 попадения паднаха в панагюрската врата през вторите 25 минути за победата с 38:21. Мари Томова беше още по-резултатна в тази среща и завърши с 15 гола на сметката си, 10 добави Стефани Петрова.
Последният мач на габровските момичета беше срещу домакина на финалния турнир – отборът на „Хасково“. Воденият от Ирина Миладинова тим поведе с 2:0, за радост на зрителите в зала „Спартак“, но „Бъки“ бързо пое контрол над мача и със серия от шест поредни попадения излезе напред. До почивката състезателките на Петя Панчева натрупаха аванс от 5 гола (14:9). През втората част хандбалистките на „Бъки“ бяха безапелационни и не оставиха нито грам съмнение, че са най-достойни за Купа България. Нови 20 попадения във вратата на „Хасково“ фиксираха финалното 34:21 в полза на „Бъки“. Мари Томова заби 14 гола за успеха, Стефани Петрова отбеляза 8, а Иванела Арнаудова добави 6.
В крайното класиране след „Бъки“ се нареди съставът на „Панагюрище“, следван от „Хасково“ и „Нове 99“.
„След еуфорията, емоциите и напрежението от изиграните мачове, идва и времето за равносметка. В срещите от турнира видях един отбор с голяма перспектива и потенциал, и тук не става въпрос за головата разлика, показател за видимото превъзходство над останалите отбори, а за качества и характер на едни борбени момичета. Те показаха, че хандбалът е колективна игра, и действаха като едно цяло, а не като индивидуалности. Подкрепяха се, раздаваха се и се радваха заедно на всеки отбелязан гол. Всяко едно от момичетата притежава изключителни качества и от тук нататък ни ще работим основно за тактическото изграждане на отбора“ – коментира треньорката на победителките Петя Панчева.
„Благодаря на групата родители, които бяха с нас и ни подкрепяха до последния съдийски сигнал. Благодаря и на порасналите ми вече момичета, за прекрасния Коледен подарък. Това обаче е само началото на много работа и подготовка, на упорит труд и едно взаимно уважение и приятелство. До върха не се стига лесно, но по-трудното е да се задържиш там“.
„Този трофей е и на хората, без чиято помощ не бихме могли да реализираме таланта на стотици габровски състезателки. Благодарим на личностите и фирмите, които ни подпомагат, че не са с нас само по празниците, а години наред ценят и подкрепят усилията ни. Посвещаваме този първи трофей на клуба за спортно-състезателната година на „МАК“ АД и господин Бижев, на фирма „ЕЛВИ“ ООД – производител на млечните продукти с марката „Боженци“, на „Капитан Дадо Никола“ и господин Налбантов, на „Дзалли“ ООД, Стефка Капанова и фирма „Лъки строй“, които и през настоящата година отново са редом до нас, и, разбира се, на президента на ХК“Бъки“ Митко Мандичев и КПЗ Царева ливада“, допълни Панчева.
Освен купата, отборът на „Бъки“ взе и най-ценното индивидуално отличие – това за най-полезен играч на турнира. Съвсем заслужено то стана притежание на топ реализаторката на тима – Мари Томова. В златната седмица пък намериха място други две от носителките на Купа България – Стефани Петрова и Румяна Йонкова.
Трофея спечелиха: Стефани Петрова, Иванела Арнаудова, Айя Инджова, Гергана Георгиева, Румяна Йонкова, Мари Томова, Симона Христова, Полина Колева, Боряна Борисова, Жаклин Колева, Вероника Кънчева, Преслава Стойчева, Илиана Борисова.
Треньор: Петя Панчева

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни