Хандбалните националки започват втори лагер в Габрово, днес и утре ще играят с Косово

Топ новина! <p>Националният отбор на България за състезателки до 23 години започва
Хандбалните националки започва

Националният отбор на България за състезателки до 23 години започва втори подготвителен лагер в Габрово и ще изиграе две приятелски срещи с женския тим на Косово. Гостенките пристигнаха в Габрово вчера, а днес от 17 часа е първата проверка между двата

Националките на България се събират на втори лагер в зала „Орловец“ преди участието в турнира на EHFIHF Challenge trophy. Това е надпревара за по-малките в хандбално отношение нации, които по-рядко успяват да се класират на голям форум като Европейско, Световно или Олимпиада. Турнирът се провежда през две години и дава възможност на тези страни да се изявят на международната сцена. През 2014 година домакин на проявата е гръцкият град Лариса, от 26 до 30 март. България ще участва в EHFIHF Challenge trophy`2014 като победител в последното европейско издание на надпреварата, което се проведе през 2012-та в Габрово и Велико Търново, и като носител на междуконтиненталния трофей, който спечели през миналата година в Монтерей, Мексико.
Осем тима ще участват в предстоящото издание на турнира. Те са разделени в две предварителни групи. България е в група „Б“ и ще спори с отборите на Естония, Израел и Армения. В група „А” са съставите на Гърция, Молдова, Латвия и Белгия.
Лагерът на националките в Габрово започна вчера и ще продължи до отпътуването на тима за Гърция на 25 март. Старши треньорът на отбора Христо Коев и помощничката му Анита Хараланова са селектирали 15 състезателки, които ще представят страната в Лариса. Представителките на ХК „Бъки“ са Ралица Тодева, Росина Ненова, Лидия Ковачева, Виктория Христова, Боговеста Йосифова, Биляна Григорова и Гергана Горанова, плюс състезаващите се в чужбина Меги Кънева (Франция) и Деница Колева (Кипър). Последните две ще се присъединят към отбора в края на лагера. 
Другите момичета, които ще облекат националната фланелка, са Станислава Димитрова и Мадлена Дончева от ХК „Етър 64“, вратарката на ЦСКА Кристина Миланова, Дарина Панайотова от ХК „Хасково“, Габриела Стефанова от ХК „Шумен 98“ и плевенската перла Елизабет Оморегие.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни