Google Street View отново на път през България

Google-avtomobil-t-vednaga-pravi-vpechatlenie
Google автомобилът веднага прави впечатление
Google Street View отново ще мине по пътищата на България тази пролет.

 Не се изненадвайте, ако забележете емблематичните автомобили по шосетата у нас, през следващите седмици. От Силистра до Петрич и от Кърджали до Видин, тазгодишната обиколка включва над 50 населени места в България. Целта както винаги е да се осъвременят изображенията в приложението Google Maps.


Според плановете на Google автомобилът ще мине през областта през периода март-септември:

Габрово Габрово, Севлиево, Шипка, Трявна, Дряново 03/2023 - 09/2023

В приложението Google Maps вече са налични стотици градове и села, пешеходни маршрути, природни забележителности и архитектурни паметници. Инфраструктурата в градовете и помежду им се променя и еволюира. Обновяването с актуалните изображения ще помогнат за ориентиране по различните маршрути.

Освен за ориентиране на пътя, в приложението вече са налични и снимки от пешеходни маршрути като х.Алеко – Черни връх, х. Вихрен – Муратов връх, Както и исторически и туристически обекти като ИАР Шуменска крепост, Стария Несебър и Белоградчишките скали.

Както винаги, Google поставя акцент на защита на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани. Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона „Съобщете за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Street View е популярна функция в Google Maps с над 220 милиарда изображения от цял свят, включително Антарктика и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth.

Тази година обиколката на България ще започне на 2ри март, като ще премине през над 50 населени места. Повече информация на български език за Street View, а списък на българските градовете в можете да намерите тук: https://www.google.com/intl/bg/streetview/how-it-works/#sv-headed

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Пътувания

Към началото