ГЕРБ печели, Възраждане на второ място

Топ новина! GERB-nabra-nad-30%-v-Gabrovska-oblast
ГЕРБ набра над 30% в Габровска област
Томислав Дончев пак е лидер по преференциални гласове

    ГЕРБ печели изборите за народни представители в Габрово с 31.20% според данните на Районната избирателна комисия при 100% обработени протоколи. Водачът на листата Томислав Дончев е получил   2593 преференциални гласа.
    Втори са „Възраждане“ с 18.13%, трети – коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 10.95%, четвърти остават „БСП за България“ с 8.34%. „Има такъв народ“ е пета със 7.02%.
    Изненадата на тези избори – партия „Величие“ на Николай Марков, изпреварва ДПС. В Габровска област "Величие" регистрира листа от трима кандидати, неин водач е Пенко Василев – управител на фирма за заваряване на индустриални детайли.

Таблица избори
    Във вота за Европейски парламент подреждането е същото, само ДПС и „Величие“ си разменят местата.
    Кой са четиримата народни представители от Габровска област, ще разберем на 13 юни. В четвъртък ще бъдат обявени получените гласове и разпределението на мандатите за народните представители в българския парламент. На 14 юни ще се обявят имената на 17-те избрани членове на ЕП от България. На 16 юни ще бъдат съобщени имената на новите 240 народни представители в 50-ото Народно събрание.
    Избирателната активност към 20:00 часа ще бъде обявена, след като бъдат обработени всички протоколи на секционни избирателни комисии (СИК) в районни избирателни комисии (РИК). Към 16.00 часа тя е била 20.44% (за страната) и 19.08% за Габрово.     
    По време на изборите в цялата страна отказаха общо 148 машини за гласуване. От тях 134 са в страната, останалите 14 са били в чужбина. Тези 134 машини включват и тази, която отказа в предизборния ден, една с несъответствие на пломбата на куфара и четири разменени машини – две в Стара Загора и две в София-област“, съобщиха от ЦИК.
    В изборния ден в ЦИК са обработени 106 жалби и сигнала. Те се отнасят най-вече за гласуването с машини.
    

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни