Габровските „Смехоранчета“ с награди от НФАТ „Камъка“ в Горна Оряховица

Водеща! Gabrovskite--Smehorancheta-
Габровските "Смехоранчета"
Габровските „Смехоранчета“ се завърнаха с награди от Националния фестивал на аматьорските театри НФАТ „Камъка“, който се проведе в Горна Оряховица в края на миналата седмица.

  Организатори на „Камъка“ са Община Горна Оряховица, Народно читалище „Напредък 1869” и Младежки театър „Алтернатива” от Горна Ояховица. В него се включват таланти от цялата страна, запленени от магията на театралното изкуство, да покажат в своите дарби и артистични способности в благородна надпревара. Според регламента в „Камъка“ имат право на участие театрални състави на ОУ, СУ, Професионални училища, читалища, детски комплекси, младежки домове, частни формации и т. н., разделени в две възрастови групи: Първа възрастова група е до 18 години, а Втора възрастова група е над 18 години.

В петте фестивални дни свои постановки са показали любителски театри от София, Кортен, Габрово, Свищов, Белене, Самоводене, Долна Оряховица, Драганово, Козаревец. Някои от участниците са се представили онлайн, заради карантина на свои актьори. Домакините от театъра към читалището в Горна Оряховица не са участвали в надпреваратта, но са връчили своя Специална награда, която е за „Драматична комедия” по Стефан Костов на театъра към НЧ „Съединение 1888” в Драганово с режисьор Кирил Ангелов.

Габровските представители са се включили в надпреварата между участниците във възрастовата група до 18 г. А с награди от „Камъка“ са Тихомир Иванов за поддържаща мъжка роля на Кака Сийка от спектакъла „Посрещането“ – авторска компопзиция на Виктория Петрова по разкази на Чудомир на  Младежкия театрален състав „Шест плюс” при НЧ „Априлов – Палаузов – 1861” в Габрово. За главна женска роля наградата е получила Микаела Иванова за ролята на Таня Папучкина от спектакъла „Посрещането” на  Младежки театрален състав „Шест плюс” при НЧ „Априлов – Палаузов” – 1861” Габрово.

За главна мъжка роля Пламен Трифонов е отличен за ролята на „Ян Бибиян” от спектакъла „Ян Бибибян” на Елин Пелин на Младежки театрален състав „Смехоранчета” при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1928” Габрово.

Втора награда за най-добра театрална трупа е връчена на Младежки театрален състав „Смехоранчета” при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1928” Габрово с ръководител Виктория Петрова. А третата награда в тази категория също е за габровски състав и той е за Младежки театрален състав „Шест плюс” при НЧ „Априлов – Палаузов” – 1861” в Габрово, също с ръководител Виктория Петрова.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Театър

Към началото

Следвай ни