Габрово остана невредимо, благодарение на почистването на реките Синкевица и Янтра

Петко Долаков,  82 г., “Никола Войновски” 122	Браво на кмета
Габрово остана невредимо, благ
Петко Долаков, 82 г., “Никола Войновски” 122 Браво на кмета и неговия екип, че организираха своевременно почистването на Синкевица и коритото на река Янтра и град Габрово остана невредимо в пороите.

Аз съм на 82 години и такова отговорно почистване не съм виждал досега. Ако не беше почистено, не зная какво щеше да става! Ако не бяха почистени коритата на реките, на тази вода щяха да  прелеят и мостове, да се разрушат сгради, да загинат хора.
Аз гледах как чистиха коритата на Янтра и Синкевица и се възхитих от работата на младите хора - те отговорно почистваха всичко в коритата на реката и не оставиха боклук след себе си - всичко изнесоха! 
А телевизиите показват какво е на Хаинбоаз, показват безстопанствената и безотговорна работа на хайдуците, дето секат горите. Те не само секат, ами оставят след себе си безобразия - купища непочистени клони, които при порой затлачват реките.
Във Варна затлачили дерето с всевъзможни отпадъци - е, как няма да го повлече реката! Дядо Господ си знае работата. 
До фабрика „Успех“ беше джунгла и ако тези дървета бяха непочистени, градът щеше да бъде под вода.
Аз съм обиколили света, и в Америка съм бил, няма такова безобразие като у нас да си хвърлят гумите и старите печки по деретата. Идват и ти отрязват дървото, а малките клончета ги смилат и карат за тор - бедни са хората, не са богати като нас. 
И в тази бедствена ситуация за много градове  благодаря на кмета Таня Христова за проявената отговорност към габровци!

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни