Футболен клуб „Янтра 1919” с прекрасно начало в Малта

<p>Николай Мънчев,МалтаОтборите на ФК „Янтра 1919“ записаха повече от задоволителни
Футболен клуб „Янтра 1919” с п
Николай Мънчев,МалтаОтборите на ФК „Янтра 1919“ записаха повече от задоволителни резултати в първите си две контролни срещи на малтийска земя във вторник вечерта. В първия мач от програмата на 3 февруари отборът под 17 години завърши 1:1 ср


Резултатът не показа реално съотношението на силите, тъй като габровци бяха по-добрите на терена, а главният съдия дори не свири явна дузпа на гостите в 50-тата минута. Превъзходството на нашите футболисти се доказва още в петата минута на мача, когато Йонко Косев с удар от около 20 метра матира малтийския страж.
За жалост габровци не успяха да удвоят преднината си и късметът се усмихна на домакините в 38-та минута, когато силният вятър подлъга вратаря на „Янтра 1919” в собственото му наказателно поле и малтийски нападател прати топката в мрежата. До края габровци останаха по-стабилният отбор, но гол така и не се отбеляза.
В следващия мач от 20:00 часа между състава на „Янтра 1919” до 19 години и ФК „Суиеки Юнайтед” родният отбор отново бе по-добрият на терена и натискът им логично доведе до корнер в 10-тата минута, след който Кристоф Петров засече топката на близката греда и откри за 1:0.
Габровци продължиха да поддържат високо темпо на игра и задържаха резултата в своя полза. Редицата положения пред вратата на домакините показаха, че „Янтра 1919” има добра и организирана игра. Резултатът се запази до 78-та минута, когато бе отсъдена дузпа за габровци, която бе реализирана от Владислав Макавеев. До края на мача българите имаха още няколко възможности за гол, но до такъв така и не се стигна.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни