„Етър 64” си върна купата след победа над „Бъки” с 29:26

Топ новина! <p>Купа България се върна във витрината на ХК „Етър 64“.
„Етър 64” си върна купата след

Купа България се върна във витрината на ХК „Етър 64“. „Болярките“ спечелиха 11-та купа в клубната история, като триумфираха във финалния турнир, който се проведе в зала „Орловец“. В мача за трофея възпитаничките на т

Габровските момичета изиграха слаб мач и резонно загубиха. В пореден двубой срещу „виолетовите“ отборът не успя да се справи в защита и да спре мощния пивот Даниела Коцева. Домакините не можаха да намерят противодействие и срещу гарда Станислава Димитрова, която заби 13 попадения в срещата, а те можеха да бъдат и още повече, ако не бяха блестящите намеси на вратарката Росина Ненова. Слабата игра в защита лишаваше габровския тим от силното му оръжие - контраатаката, а в организацията на постепенната атака отборът изпитваше сериозни затруднения при липсата на опитен пивот. 
Хандбалистките на „Бъки“ трудно намираха пролуки в добре построената отбрана на „виолетовите“, а при опитите за стрелба от деветия метър вратарката Десислава Николова беше почти непробиваема. Единствено Лидия Ковачева показваше, че има идея как могат да се получат нещата в атакуващ план, но само нейните усилия не бяха достатъчни.
След размяна на голове в началните пет минути „Етър 64“ поведе и от този момент до края не изпусна водачеството. До почивката търновки натрупаха разлика от пет гола - 10:15. Домакините имаха своите добри минути в началото на второто полувреме, като успяха да намалят пасива до 15:16 и известно време да поддържат дистанция от един-два гола. Между 44-та и 49-та минута обаче „Етър 64“ направи серия от 1:5 и отново дръпна в резултата - 19:25. В заключителната част на мача габровските момичета се хвърлиха на щурм, но успяха единствено да направят загубата си по-почетна - 26:29.
Лидия Ковачева беше най-добрият играч в състава на домакините и реализира 12 гола, но за съжаление, това не стигна за успех в мача. С пет гола се отчете Боговеста Йосифова, а по три вкараха Силвия Атанасова, Ралица Тодева и Милена Великова. За „Етър 64“ Станислава Димитрова отбеляза 13, а Даниела Коцева добави 7.
Боги Йосифова взе една от индивидуалните награди на финалния турнир - тази за голмайстор, след като реализира общо 18 попадения в полуфинала и финала. 
Другите две отидоха в отбора на победителките. Десислава Николова получи отличието за най-добър вратар, а Станислава Димитрова взе приза за най-полезен състезател.
Бронзовите медали от турнира Купа България`2014 спечелиха състезателките на ЦСКА, които победиха в мача за третото място състава на „Хасково“ с 31:24.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни