„Етър 64“ измести „Бъки“ от лидерската позиция в женската „А“РХГ

Топ новина! <p>Нов лидер има женската „А“ хандбална група след второто дерби
„Етър 64“ измести „Бъки“ от ли

Нов лидер има женската „А“ хандбална група след второто дерби за сезона между двата най-добри отбора в родния елит. Двубоят между „Етър 64“ и „Бъки“, който се игра в ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново,

Нов лидер има женската „А“ хандбална група след второто дерби за сезона между двата най-добри отбора в родния елит. Двубоят между „Етър 64“ и „Бъки“, който се игра в ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново, завърши при резултат 26:25 и така шампионките взеха реванш за загубата през есента в Габрово с 29:30. След 12-я кръг двата отбора се изравниха по точки - по 18, като имат равенство и в директните двубои - 1:1, но „болярките“ излязоха напред с по-добрата си обща голова разлика до тук - 338:203 (+135), срещу 350:233 (+117).
Габровските хандбалистки „проспаха“ първото полувреме и се оттеглиха на почивката с пасив от 5 гола. Възпитаничките на треньорката Веселина Златева по традиция не можаха да се справят с пивота на „Етър 64“ - Даниела Коцева, която реализира 5 от шестте си гола в мача точно през първата част. Много силни изяви на вратата имаше и националката Десислава Николова. И така след 30 минути игра резултатът бе 15:10.  
Разговорът в съблекалнята на почивката даде резултат и хандбалистките на „Бъки” изиграха по съвсем различен начин втората част. Капитанката Невена Малчева определено нямаше ден и седна на скамейката, но пък Лидия Ковачева беше великолепна и поведе отбора напред. Веселина Златева промени схемата в защита, като заложи на 4:2 с двама активни челни бранители - Силвия Атанасова и Ралица Тодева, и това определено обърка играта на „болярките“. В нападение нещата започнаха да се получават и след серия от пет поредни попадения - две на Силвия Атанасова, едно на Ралица Тодева и две на Виктория Христова, „Бъки“ изравни и се върна в мача - 18:18. Шампионките обаче отново излязоха напред с голове на Зорница Стефанова, Даниела Коцева и Станислава Димитрова. Две минути преди края „Етър 64“ водеше с 26:23, но габровските момичета не се предадоха и със силен финален щурм намалиха на 26:25 с попадения на Силвия Атанасова и Вики Христова. За съжаление, времето не стигна за обрат и възпитаничките на Йонка Генчева ликуваха като победителки.
С 10 гола за успеха на „Етър 64“ се отличи Станислава Димитрова. По 6 вкараха Даниела Коцева и Зорница Стефанова. За отбора на „Бъки“ с 9 попадения се отчете Лидия Ковачева, а 5 добави Вики Христова.
„Бъки“: Росина Ненова, Деница Гатева, Силвия Атанасова - 4, Виктория Христова - 5, Лидия Ковачева - 9, Невена Малчева - 2, Ралица Тодева - 2, Кристияна Блажева, Боговеста Йосифова - 3, Биляна Григорова, Стела Костова, Гергана Горанова, Милена Великова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни