ЕК одобри ОП „Транспорт“, тунелът под Шипка - вътре

EK-odobri-OP-„Transport“,-tune
ЕК одобри ОП „Транспорт“, туне

Одобрена е Оперативна Програма „Транспорт“ 2014-2020“, съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Тунелът под Шипка е включен.

Одобрена е Оперативна програма „Транспорт“ 2014-2020“, съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. „само за 10 дни работа на кабинета можем да кажем, че само днес близо 4 млрд. лв. отиват за инфраструктурата на България“, посочи премиерът Борисов. Той заяви, че според новата програма 800млн.евро са предназначени за пътища и като пример даде магистралите Струма и Хемус и тунела под Шипка. За софийското метро са предвидени 400 млн. евро и 1 млрд. и 600 млн. лв. за железниците. Министър-председателят обясни, че АМ Хемус сега се финансира до Ловеч, след това ще започне и вторият етап. Той заяви, че на АМ Струма се финансира целия ЛОТ, също така тунела под Шипка. „Благодаря на Жан-Клод Юнкер, че си удържа на думата и това, за което се разбрахме при предишното ми посещение е вече факт“, каза Бойко Борисов.

Той допълни, че призовава реформаторите и другите колеги, с които работи да не се подвеждат по лобистки интереси и да объркват държавата. „много съм сериозен, много съм отговорен и ако някой от моите хора прекали, го пращам да се извини, но в случая са изцяло в грешка и ги моля да се поправят“, заяви министър-председателят.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Тунелът

Към началото

Следвай ни