Джудо клуб „Габрово” с два медала в Гърция

Топ новина! <p>Два медала завоюваха състезатели на джудо клуб „Габрово“ от международния
Джудо клуб „Габрово” с два мед

Два медала завоюваха състезатели на джудо клуб „Габрово“ от международния турнир за подрастващи „Olimpus judo cup“, който се проведе в град Литохоро, Гърция. В 12-то издание на надпреварата взеха участие отбори от Гърция, Кипър,


Георги Колев заведе в южната ни съседка четирима свои възпитаници. Най-добре от тях се представи Петър Данаилов при юношите старша възраст. Републиканският вицешампион в категория +73 килограма взе среброто и в Литохоро. С три победи Петър стигна до финала, в който съвсем малко не му достигна за успех. Габровският джудист атакува гръцкия си съперник за хвърляне, но беше контриран с Осае Коми (задържане) и загуби срещата. На почетната стълбичка се качи и Николай Рачев (на снимката с треньора Георги Колев). Той участва в категория до 32 килограма при момчетата и достигна до полуфиналите. В двубоя за място на финала Рачев отстъпи, но впоследствие, на репешажа за трето място, много бързо разби представител на домакините и се окичи с бронз.
При юношите старша възраст участва и Росен Синабов. Той започна много добре надпреварата, но с три победи и две загуби не успя да вземе медал и се класира на пето място. Александър Пенков, в категория до 55 килограма при юношите младша възраст, загуби на старта и отпадна от по-нататъшната борба.
Междувременно в столицата се проведе държавният личен шампионат за мъже и жени, в който габровката Изабел Христова отново се качи на почетната стълбичка. Красавицата, открита за джудо спорта от треньора Георги Колев, завоюва вицешампионска титла с екипа на ЦСКА в категория до 63 килограма. На финала Изабел отстъпи на многократната републиканска шампионка и носителка на редица отличия от европейски и световни турнири Ивелина Илиева.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни