Драгомир Стойнев: Не осъждаме инфраструктурните проекти в Габровско, а начина на изпълнението им

Топ новина! Valeri-Mitov-i-Dragomir-Stoinev
Валери Митов и Драгомир Стойнев
Водачът на листата на „БСП за България“ имаше срещи в града и в село Яворец вчера сутринта

„Винаги има няколко пътя да се изпълни нещо, обикновено „обходният“, този, който заобикаля правилата, се оказва най-скъп и носи рискове“, така Драгомир Стойнев коментира темата за качеството на инфраструктурното строителство в Габровско, повдигната по време на разговорите му с граждани.
Водачът на листата на „БСП за България“ имаше срещи в града и в село Яворец вчера сутринта. 

 

Драгомир Стойнев разговаря с жители на село Яворец

Той даде пример с качеството на изпълнение на Западния обходен път на Габрово и последвалият „ремонт на ремонта“. Стойнев обяви, че има информация за лошо изпълнение на предпазните съоръжения по пътя и организиране на следваща обществена поръчка за нови укрепителни дейности. 
„Отдавна следя темата с обходния път на гр. Габрово, който е част от Трансевропейски транспортен коридор № ІХ Букурещ - Русе - Димитровград – Александруполис, заради работата ми в Старозагорско и Хасковско. Представители на местното самоуправление и граждански структури в Габрово също са ме търсили за съдействие. Има въпроси по този проект, които трябва да бъдат изяснени.“ 
Стойнев уточни, че става въпрос за допълнителни дейности на стойност 5 милиона лева по обезопасяване на новоизграденото пътно съоръжение. Те включват укрепване и обезопасяване на скатове, тъй като се оказало, че защитните съоръжения, изградени при строителството на обходния път, не могат да издържат. 
„Не мога да приема отговора, че за това са виновни геоложките условия. Говорим за голям проект и би следвало проектираните съоръжения да са изчислени и изпълнени, съобразено с геологията, включително и при тежки климатични условия“, каза още Стойнев. 
Стойнев ще поиска отговори и проверки на национално ниво в мандата на следващия парламент. Притеснителна според него била и гледката на незаустената в колектори вода, която директно се излива по скатове и поляни, замърсявайки природата със съдържащите се в нея масла, луга, антифриз, инертни материали.
„Пътят е такъв, какъвто е. Въпросът е какво може да бъде направено – първо, за безопасността на трафика по него и второ, като търсене на отговорност за евентуално лошо изпълнение. И търсенето на отговорността не е самоцел или политически реваншизъм. Отговорността е превенция, за да не се случват „пропуски“ и „пестеливост“, която освен през бюджета, ощетява гражданите и бизнеса пряко, създавайки рискове за работата им“, каза още Стойнев.
 
Текстът е предоставен от предизборния щаб на „БСП“ съгласно договор за отразяване предизборната кампания на коалицията.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни