Днес Национално дружество Традиция – клон Габрово навършва 15 години

Regionalen-klon-„TSanko-Dyustabanov“
Регионален клон „Цанко Дюстабанов“
Организацията се утвърди като високопатриотична, родолюбива организация

На 7 ноември Регионален клон „Цанко Дюстабанов“ към Национално дружество Традиция навършва 15 години. 
За този период организацията се утвърди като високопатриотична, родолюбива организация с членски състав от всякакви съсловия и професии, обединени от любовта към пресъздаване на исторически събития, изследване на бита и културата на предците ни, колекционирането на исторически униформи, въоръжения и различни нагръдни знаци и символи.
 "През годините клонът развиваше членовете си, организираше инициативи по почитане на наши герои от историята ни – хайдушко движение, въстанието на Капитан Дядо Никола, въстанието на Даскал Никола, Априлско въстание, Руско-турска война от 1877 - 1878, открити уроци на теми Сръбско-българска война, войните за национално обединени, Първа и Втора световна война, разказа Антон Колев, управител на РК „Цанко Дюстабанов“.
Клонът тържествено освети знаме с лика на патрона Цанко Дюстабанов. Реализирахме 5 авторски сценария на исторически събития.

През годините възстановявахме паметници и почиствахме стари такива.
Днес клонът на Традиция в Габрово е постоянно развиваща се структура, която участва в културния календар на Община Габрово във всички мероприятия, които са в нашата предметна област.
Разполагаме с Facebook страница, на която споделяме информация с аудиторията за нашата дейност – Традиция Габрово." – Традиция Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни