Димитров със злато от Европейското

Топ новина! Gabrovskata-grupa,-Ivan-Dimitrov-e-krainiyat-vdyasno
Габровската група, Иван Димитров е крайният вдясно
Три медала за състезателя на карате клуб "Янтра"

Нови три медала от европейско първенство завоюва спортист номер едно на Габрово за 2022 година Иван Димитров. Състезателят на Карате клуб „Янтра“ се завърна със злато и два сребърни медала от 12-то първенство на Стария континент по Шотокан Карате До на Обединените нации (SKDUN). Шампионатът на Европа се проведе в Линяно Сабиадоро, Италия, с участието на каратеки от 32 държави, сред които Германия, Швейцария, Ирландия, Англия, Полша, Украйна, Молдова, Литва, Словения, редица балкански държави и домакините от Италия.
КК „Янтра“ беше представен от Иван Димитров и Бенислав Димитров, а треньорът им Владимир Вътев беше един от съдиите на първенството.
19-годишният Иван Димитров спечели златото в дисциплината Шобу Санбон кумите при състезателите на възраст +21 години в категория до 80 килограма. 
В категория Мастърс при мъжете, в която участва най-добрият състезател от всяка държава, Димитров игра финал, но отстъпи на румънеца Дариуш Манеа. 
Двамата се срещнаха в спора за златото и на Световното първенство в Карлови Вари през миналата година, но тогава успехът беше за габровския боец.             Още едно сребро Иван завоюва на Асай Рю ката при състезателите на възраст 18+. 
Бенислав Димитров също се завърна със сребърно отличие. Той беше част от смесения отбор на България, спечелил второто място във възрастовата група 16 - 20-годишни. 

От 12-то Европейско първенство на SKDUN в Линяно Сабиадоро България завоюва общо 3 златни, 5 сребърни и 9 бронзови отличия от индивидуалните дисциплини и две втори и едно трето място в отборните надпревари.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни