Девойките на „Бъки“ са втори за Купата

Топ новина! Vitseshampionkite-ot--B-ki-
Вицешампионките от "Бъки"
Девойките старша възраст на ХК "Бъки" втори в турнира за Купа България

Два гола разделиха девойките старша възраст на ХК „Бъки“ от триумф в турнира Купа България – БФХ. Финалният кръг от надпреварата се проведе в „Арена Бяла“ с участието на четирите отбора, преминали през ситото на квалификациите – „Етър 64“ (Велико Търново), „Бъки“, „Сливница“ и „Бяла“. Девойките на „Бъки“ преминаха пресявките през декември с две категорични победи. Габровските момичета надиграха състава на „Васил Левски“ (Нови Пазар) с 30:5 (17:1) и „Хера“ (Варна) с 33:6 (16:1). 
Във финалната четворка „Бъки“ започна с двубой срещу „Етър 64“. Габровският тим имаше категорично превъзходство в мача и взе солиден аванс още през първата част, приключила при резултат 14:7. През вторите 25 минути момичетата на Веселина Златева продължиха да доминират и едва в края на срещата позволиха на „болярките“ с няколко поредни попадения да направят загубата си по-почетна – 22:18. Ивайла Димитрова наниза 9 гола за успеха, 4 пъти се разписа Даяна Петрова. 
В другата полуфинална среща „Сливница“ надигра домакина „Бяла“ с 25:15 (11:7). 
Спорът за Купата завърши само с два гола аванс в полза на тима от Сливница. „Бъки“ загуби мача през първата част, която завърши при 5 гола аванс в полза на „Сливница“ – 4:9. Въпреки по-добрата игра на габровските момичета след почивката, отборът ни не успя да компенсира напълно пасива от първите 25 минути. Финалният щурм закъсня и времето не достигна за обрат. Така тимът от Сливница ликува с победата 18:20 и с Купа България – БФХ за 2023 година. Ивайла Димитрова и Полина Колева реализираха по 7 гола във финалния мач, 3 пъти се разписа Гергана Денева, едно попадение добави Магдалена Мариянова. 
Странно как, но най-добрата състезателка на „Бъки“ и на целия турнир - Ивайла Димитрова, не беше удостоена от организаторите с индивидуално отличие. Заслужено награди взеха други две хандбалистки от габровския тим – безспорно най-добрата на поста си Анджелина Пенчева получи статуетката за най-добър вратар, Полина Колева пък намери място в златната седмица.    
„Въпреки че отстъпихме на финала, аз съм изключително щастлива от играта на момичетата. Наистина слабо първо полувреме, имаше напрежение и трудно успяхме да влезем в мача, но не се отказахме и се борихме докрай. Има грешки, върху които трябва да поработим и се надявам да вървим напред и горе. Няма как да не отлича Анджелина Пенчева, която получи приза за най-добър вратар на турнира, Ивайла Димитрова - безспорен лидер в нашия отбор, който за съжаление, не беше оценен от останалите треньори, не получи индивидуална награда и дори не влезе в идеалната седмица, и Полина Колева - състезател с голямо сърце и спортен дух. Разбира се, благодарност към всички момичета, които взеха участие в турнира, защото това е колективен спорт и всички състезателки са важни за добрата отборна игра“, коментира треньорката на габровските хандбалистки Веселина Златева. 
„Бъки“: Анджелина Пенчева, Диана Петрова, Виктория Андреева, Гергана Денева, Полина Колева, Даяна Петрова, Теа Цанкова, Магдалена Мариянова, Ивайла Димитрова, Ана Агалова, Петя Василева, Милица Касабова.
Треньор: Веселина Златева.      

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни