Десислава Терзиева: “Язовир “Нейковци” ще осигури водоснабдяване на 30 хил. жители”

	Язовир „Нейковци“ ще осигури водоснабдяването на 30 хиляди жители. Това
Десислава Терзиева: “Язовир “Н
Язовир „Нейковци“ ще осигури водоснабдяването на 30 хиляди жители. Това заяви на започналата преди повече от 30 години стена на язовира министърът на регионалното развитие Десислава Тезиева, която от понеделник е на работно посещение в Габровска област.

„Последният министър на регионално развитие, който е идвал на това място, за да се интересува от състоянието на язовира, е Евгени Чачев от правителството на Иван Костов. Това беше през 2001 година“ – припомни си кметът на Трявна Драгомир Николов, показвайки какво от построеното тогава е запазено. 
Посещението на строителната площадка на язовира е свързано с подписания наскоро договор за обследване на строителната площадка, изработване на технически проект и тръжна документация за избор на изпълнител, който да завърши язовир „Нейковци“, с фирма Stucky Ltd.
Вчера министър Терзиева се увери, че експертите на швейцарската фирма вече бяха на терена.
„Язовир „Нейковци“ е много важен за района. С него, след построяването му, ще бъде осигурено водоползването на над 30 хил. души в Централна България, от градовете Трявна и Плачковци. Днес е старт по започване на дейността по проектиране. В средата на 2015 година може да започнем търгове по възлагане на строителството. Нашето правителство ще търси със сигурност източници на финансиране, за да може да започнем категоричното изграждане на язовир „Нейковци“ и на пречиствателната станция към него през 2016 г.“ - съобщи министър Десислава Терзиева. Тя уточни, че точната сума на инвестицията за построяването на язовира ще бъде уточнена, след като бъде подготвен техническият проект.
Минути след това тя стартира и превантивния ремонт на близо 15 километра от третокласния път Трявна – Габрово.
Пътят не е ремонтиран от 40 години, а в същото време е основна връзка между двете населени места и десетки селища. Ремонтът се извършва с 3,5 млн. лв., осигурени от  Публичната инвестиционна програма на правителството, като целта е трайно подобряване на състоянието на трасето.
„Този обект е поредното доказателство за прилагането на практика на новата политика в пътния сектор, а именно, осигуряване на инвестиции за „малките пътища” - заяви министър Терзиева и пожела на строителите да изпълнят обекта качествено и в срок, „за да може да се пътува безопасно и удобно още през този туристически сезон”.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни