Декласиран у нас, победител в Сърбия

Dеklasiran-u-nas,-pobеditеl-v-Sarbiia
VIKI-31.jpg
Седмица след неприятните емоции около първия кръг на родния шампионат по мотокрос в Поморие, декласирането във втория манш и отнемането на 25 точки, Виктор Бориславов (КТМ) оправи настроението си с хубава победа в Сърбия.

Малкият габровски мотоциклетист беше един от родните представители, които взеха участие в I кръг от шампионата на западната ни съседка. Стартът се проведе на отлично подготвеното трасе в Глобаре, близо до Крушевац, което през юни ще приеме кръг от Европейския и Балкански шампионат за 2019-та. Отвъд границата на родните интриги пилотът с номер 31 беше без конкуренция, като в първия манш изпревари всичките си съперници в клас МХ85, сред които бяха и състезатели от Македония и Босна и Херцеговина, с по една, а някой и с 2 обиколки. Във втория манш Вики също направи огромна разлика и десетина метра не му достигнаха отново да затвори втория с един тур. С пълен актив от 50 точки габровският талант спечели първия кръг от сръбския шампионат при 85 кубиковите, следван от представителите на домакините Рук Дрманац (44 т.) и Алекса Милосавлевич (40 т.).

Състезанието в Сърбия беше една добра генерална репетиция за младия пилот на „Мотоспорт“ (Варна) преди започващите идния уикенд в Кишинев (Молдова) Европейски шампионат в Югоизточната зона за класовете МХ65 и МХ85 и Балкански шампионат.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото