Даниел Петров от “Възраждане”: Наш основен фокус е решаването на демографския проблем в Габрово

Имаме инструмент и начини, с които да подпомагаме младите на местно ниво

“Проблемът с демографската криза в Габрово стои на дневен ред и някой трябва да го реши.
Ние имаме разработена демографска програма на национално ниво, която ще бъде изпълнена в момента, в който започнем да управляваме и в комбинация с нея, на местно ниво нещата ще се решат. Имаме инструмент и начини, с които да подпомагаме младите на местно ниво. 
Можем да изградим система за целево подпомагане с общински жилища на млади семейства, да се създаде стабилна среда за младите и да има отлична свързаност между бизнеса и учебните заведения, в случая Бюрото по труда може да бъде медиатор в тези частно-общински отношения. 
Свързано с това е и обогатяването на културния календар на Габрово и на събитията в града, като цяло. В момента в Габрово имаме един театър, един карнавал и един Дом на хумора и сатирата.
Всяко едно нещо, което трябва да бъде направено в тази посока, трябва да има и социален ефект. 
Сред основните неща, които трябва да се подобрят в Габрово, е и инфраструктурата, това е свързано и с развитието на качествена туристическа услуга
Дълги години националният фокус е върху развитието на другите големи курорти и Северна България остава на заден план. 
Например курорт Узана не се развива умишлено, заради бездействие, за да може туристите, които обичат зимните спортове, да посещават големите зимни курорти.
За да се развие мястото обаче, е необходима добра инфраструктура, която липсва към настоящия момент, няма никаква свързаност, а курорт Узана може да бъде добра среда за работа и за младите. 
Другото основно нещо в инфраструктурен план е облагородяването на парк "Баждар”, който се намира между идеалния център на Габрово, болницата и университета. Там имаше алеи, гранитни стъпала, детски съоръжения, скулптури, шадраван. В момента паркът е обрасъл с растителност и е в окаяно състояние и вид. За да се облагороди паркът, няма нужда от кой знае какви средства и инвестиции, има нужда да се почисти, благоустрои и да се изградят детски площадки. 
Другото нещо, което ще направя, е Колодрумът, отново с малки инвестиции, могат да се направят много хубави неща, има различни видове спорт, които изобщо не са развити, могат да се направят писти с препятствия и да се стимулира спортната ангажираност на младежите”, заяви на среща с граждани Даниел Петров, който ще се бори за доверието на своите съграждани на балотажа в неделя, 5 ноември. 


Платен материал, публикуван във в. "100 вести" по договор с ПП "Възраждане" за отразяване на предизборната кампания на партията за Местни избори 2023.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни