Дани ще изпълни номера на Хари Худини за пръв път в България

<p>Първи по рода си в България Фестивал на уличната магия
Дани ще изпълни номера на Хари

Първи по рода си в България Фестивал на уличната магия ще забавлява малки и големи габровци в края на тази седмица. Прелюбопитната и атрактивна проява на сдружение „Куик Хендс Проджект“ е по проект, финансиран по програма „Култура&ldq

съобщи основният организатор - известният габровски маг Йордан Белев, популярен като Дани Меджикс. Според него този фестивал, прегърнат като своя идея от Общината, е едно естествено продължение на станалата вече традиционна Магична среща „Златна котка“, която се провежда около 1 април четири поредни години в Габрово. За участие в нея се канят световноизвестни звезди на магията, които предават своите знания и умения на българските млади магьосници.

За тридневното събитие в Габрово сега ще пристигнат над 20 млади магьосници от цяла България, които са участвали в Магичната среща, усвоили са най-съвременните техники в магията от световните величия. В продължение на три дни – 19, 20 и 21 септември, напълно безплатно за габровци те ще представят своите невероятни магии. Сцените за магичната изява ще бъдат разположени на открито на четири места в центъра на града – градинката срещу бившия ГУМ, градинката с мечето до театъра, пред спортна зала „Орловец“ и разбира се – на площад „Възраждане“, където ще се случват най-интересните изпълнения.
Магичното шоу започва в петък, 19 септември от 17 до 20 часа на първите три сцени. Много впечатляващо лазерно визуално шоу с 3D ефекти е подготвено от 21 часа край шадраваните на площад „Възраждане“. На 20 септември от 10 сутринта до 20 часа вечерта с кратки почивки ще се предлагат фокуси на откритите три сцени. От 16 часа на площад „Възраждане“ ще има открит семинар, на който най-любопитстващите ще могат да получат начални познания в магията. Вечерта от 21 часа всеки от участниците ще се включи със свой номер на голямата сцена на площад „Възраждане“. Там „черешката на тортата“ е номер, който ще бъде показан за първи път в България. Той се нарича предизвикателството на Хари Худини – американски илюзионист, станал известен с номер, в който е заключван в усмирителна риза, вързан за краката и вдигнат с главата надолу на голяма височина. Той се освобождава от ризата и се спуска по друго въже. Да повтори номера на Худини на 12 метра височина ще има смелостта Дани Белев. В неделя от 10 часа откритата сцена на магиите ще бъде поляната на парка „Градище“. Всички дошли ще могат да прекарат необикновен почивен ден, в който освен магии, ще има музика и игри с награди за децата. Дани Белев твърди, че толкова много фокустници на едно място с много положителна енергия ще направят магия и за добро и слънчево време, което със сигурност ще се случи и няма да вали.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни