До 2026 г. се очаква пазарът на онлайн хазартни игри да възлезе на 100 милиарда долара

Prez-2026-g.-se-ochakva-svetovniyat-pazar-na-onlain-hazartni-igri-da-dostigne-100-mlrd.-dolara.
През 2026 г. се очаква световният пазар на онлайн хазартни игри да достигне 100 млрд. долара.
Римската империя е мястото, където хазартът се появява за първи път.

Чрез игри като покер, блекджек, рулетка и други, той придобива популярност в модерните времена. В момента обаче нищо не може да се сравни с популярността на онлайн хазарта.

Но първо, нека да разгледаме накратко най-важните неща.

5 статистически данни за онлайн хазарта

- През 2026 г. се очаква световният пазар на онлайн хазартни игри да достигне 100 млрд. долара.

- Общите приходи от онлайн хазарт през 2022 г. са били 81,08 млрд. долара.

- По-голямата част от онлайн играчите (96%) предпочитат да играят у дома.

- Covid-19 накара 64% от хората да увеличат времевия и финансовия си ангажимент към онлайн хазарта.

- Жените са с 31% по-склонни към развитие на проблеми свързани с хазарта.

Глобална статистика за онлайн хазарта

Онлайн хазартът и 7777 казино игри са разпространени в целия свят. Статистическите данни на онлайн хазартната индустрия показват, че хората в Обединеното кралство, които са на възраст от 35 до 44 години, се наслаждават най-много на онлайн хазарта.

Не е изненадващо, че възрастовата група в Обединеното кралство с най-висок процент онлайн комарджии е тази на възраст от 35 до 44 години (29,3 %). Вероятността някой в този възрастов диапазон да разполага с достатъчно пари, за да играе хазарт, е най-голяма.

Следващата възрастова група, от 45 до 54 години, представлява 25,4 % от всички онлайн хазартни дейности в Обединеното кралство, според статистиката на индустрията.

До 2026 г. се очаква размерът на пазара на онлайн хазарт и залагания да достигне 100 млрд. долара

Очаква се, че водещите участници на пазара на онлайн хазартни игри, ще допринесат значително за разширяването на пазарния размер на сектора.

През 2022 г. са реализирани продажби на онлайн хазартни игри на стойност над 80,08 млрд. долара. Това означава, че пазарът на онлайн хазартни игри се очаква да нарасне над 100 млрд. долара между 2023 и 2026 г.

Онлайн хазартът беше една от индустриите, които пожънаха най-големи печалби от прословутата пандемия Ковид-19, за разлика от много останали сектори. Комарджии от цял свят се насочиха към онлайн залаганията, тъй като физическите хазартни заведения бяха затворени.

Статистиката за онлайн хазарта прогнозира, че до 2023 г. мобилните хазартни игри ще съставляват 75% от всички приходи от залагания. Без съмнение почти всички зависят от мобилните си устройства за всичко, което правят, включително и за хазарта.

96% от онлайн комарджиите играят у дома

Уютът на собствения Ви дом несъмнено е най-удобното място за игра онлайн. Огромното мнозинство от онлайн комарджиите играят у дома, според статистиката за потребителите на онлайн хазарт.

В резултат на това 55% от хората играят хазарт през смартфоните си. 12 % от играчите предпочитат да играят онлайн, докато пътуват, поради преносимостта на тези мобилни устройства.

Това не би трябвало да е голяма изненада, като се има предвид разпространението на сайтовете за онлайн хазарт през последните години, особено тези, които приемат Биткойн или в по-широк смисъл, се фокусират върху криптовалутите. Както възможността им да извършват дейност в международен план, така и предимствата на криптовалутите - анонимност и бързина на транзакциите - доведоха до увеличаване на популярността на тези уебсайтове.

Заключение

Горе посочените данни за онлайн хазарта показват, че той може да бъде както вълнуващ, така и опасен. Хората продължават да бъдат привлечени от тази индустрия, като се има предвид колко се е разрастнала тя от създаването си, особено по време на блокирането, вследствие на коронавируса.

Въпреки своята привлекателност, онлайн хазартът е свързан с редица рискове. Както при всяка друга силно пристрастяваща дейност, умереността е ключът.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Life is life

Към началото