Дълбоко вярвам в силата на спорта да променя света към по-добро

Генади Цитлакидис - кандидат за общински съветник от БСП за България

– Завършили сте Националната спортна академия. Какво Ви даде това образование?

– Самочувствие – това е първото нещо което изпитах, след като взех дипломата в ръката си. Увереност във вземане на решения на база натрупаните знания. Като всеки човек, свързан със спорта, аз дълбоко вярвам в неговата сила да променя света към по-добро. Защото, цитирам „подобно на книгите, спортът дава на хората усещането, че са живели други животи, че са участвали в победите на други хора. И поражения.“ А това преживяване води до формиране на воля и дух, стремеж към самоусъвършенстване.  

– Имате една година присъствие в Общинския съвет в Габрово. Какво според Вас трябва да се промени в работата на общинските съветници?

– Да, имах възможността да участвам в Общинския съвет малко над една година. Това беше много ценен опит – успях да усетя духа на местния парламент, да се ориентирам в сложната обстановка на взаимоотношенията между различните групи. Иначе, работата в Комисията по младежта и спорта бе удоволствие за мен. И мисля, че има още много какво да дам като човек спортист и треньор. Очакванията ми са Общинският съвет да започне да надгражда в сферата на политиките за младежта и спорта и в основата на това надграждане да стои възприемането на нови идеи, и дори критики, които да се обсъждат като възможности за Габрово, а не политическите пристрастия да се оказват решаващи.
Трябва да се навлезе още по-навътре и в проблемите на местната общност, защото всеки квартал си има своя характерен проблем и хората там трябва да бъдат чути и да се вземат правилните решения.

– В такъв случай, какви конкретни политики ще защитавате като общински съветник, ако габровци Ви гласуват доверие?

– Най-много искам да се наложи равнопоставеност в младежкия спорт. Общината да отделя повече средства за спорта в детска възраст, защото това ще засили желанието на децата да спортуват. В момента това е един реален проблем, който стои на дневен ред. От години решение не се предприема и, за съжаление, много клубове са ощетени по отношение на финансирането от общинския бюджет.
 _______________
Материалът е платена публикация съгласно договор с Областен съвет на БСП – Габрово за отразяване предизборната кампания на МК "БСП за България".

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни