„Чардафон“ започна с победа сезона в „А“ РХГ

Топ новина! P-rvi-dve-tochki-za--CHardafon--sled-31-28
Първи две точки за "Чардафон" след 31:28

Чудесен старта на новото първенство в „А“ РХГ при мъжете направи съставът на „Чардафон“. В зала „Орловец“ воденият  от играещия треньор Христо Данаилов габровски тим се наложи над четвъртия в миналия шампионат – „Спартак“ (Варна), и записа първи две точки в новата кампания.
Данаилов отново облече екипа и започна в стартовия състав, за да помага на по-младите си съотборници. Заедно с него необходимата доза опит в тима внасяха Станислав Йорданов и Мирослав Денчев. Юношите от школата на клуба обаче също демонстрираха завидно самочувствие и подкрепяни от публиката в зала „Орловец“  успяха да пречупят един от добрите отбори в първенството.  
Срещата започна с размяна на попадения. След 10-тата минута „Чардафон“ дръпна напред с четири гола (8:4) и това принуди наставника на варненци Веселин Станков да поиска прекъсване. То имаше ефект и след него „Спартак“ със серия от пет поредни попадения в рамките на три минути успя да направи обрат – 8:9. В края на полувремето обаче „Чардафон“ отново илзезе напред и се оттегли на почивката с гол аванс – 14:13.
Надлъгването гол за гол продължи и в началото на втората част. С по-организирани действия в защита и добри намеси на Кристоф Маринов на вратата, „Чардафон“ отново успя да вземе аванс след серия от 6:2 в минутите между 40-та и 47-ма, за да отвори разлика от четири гола – 24:20. В последствие тя стигна и до пет при 29:24. Варненци нямаха отговор и успяха само да намалят изоставането си в края за финалното 31:28.
Силен мач направи Александър Цвятков, реализирал 7 гола за успеха. три от тях от линията за иpпълнение на 7-метров наказателен удар. Със същия актив завърши и Станислав Йорданов, а Мирослав Денчев се разписа 5 пъти. Отлични впечатления остави юношата Тодор Кънев, отбелязал четири попадения от крилото, с по 4 гола завършиха също Христо Данаилов и Тонислав Глушков. За „Спартак“ Здравко Славов наниза 8 гола, 7 пъти се разписа бившият играч на „Чардафон“ Петко Петков.
„Бях резервиран преди този първи мач, както го и коментирах през седмицата, но се получи едно много приятно начало за нашия отбор. Бяхме длъжни да зарадваме всички тези деца, които бяха в залата, и се радвам, че го направихме – коментира след срещата играещият наставник на „Чардафон“ Христо Данаилов. 

- Младите ни момчета натрупаха самочувствие и това се видя. Не е случайно. 
Те положиха много труд през ваканцията. Когато някой почиваха, доста от момчетата продължиха подготовката си. Някой взеха участие в международен камп в Сърбия, след това участвахме в международен турнир и е нормално да понатрупат самочувствие, след като са изиграли толкова много мачове. Доста ситуации са минали през главите им вече и знаят как да ги решават, дори и под влиянието на стреса.
Играхме агресивна защита, която предизвикваше техните грешки в нападение и от там ние се възползвахме на разширена контраатака. Получи се. „Спартак“ още се настройва след напускането на лидера им Йордан Попов, но те са добър отбор и ще намерят себе си. Ние просто се възползвахме от моментното им състояние.
Всяка една победа е важна за тези млади момчета. Не бива обаче да се главозамайват. Предстои ни още много труд да положим, да се усъвършенстваме, за да стигнем нивото, което искаме и което в България е имало някога. Челните места в България не трябва да ни задоволяват, ако ги стигнем след някоя друга година, защото имаме още много да гоним по отношение на качеството на играта в международен план“, допълни Данаилов.
В следващия кръг „Чардафон“ ще гостува на „Фрегата“ в Бургас. Мачът е идната събота от 17:00 часа.               
Чардафон: Александър Цвятков-7, Кристиян Иванов, Мирослав Денчев-5, Тонислав Глушков-4, Христо Йорданов, Николай Георгиев, Станислав Йорданов-7, Алекс Бойчев, Пенчо Пенчев, Алекс Боевски, Валентин Робов, Христо Данаилов-4, Денислав Събев, Кристиян Колев, Кристоф Маринов, Тодор Кънев-4.
Водач – Милена Иванова

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни