„Чардафон“ остава в хандбалната „А“ група

Препоръчана! Chardafonn-ostava-v-handbalnata--AA-grupa
Chao-LokoVn-5.jpg
Вероятността мъжкият отбор на „Чардафон“ да напусне „А“ Републиканската хандбална група се размина.

Новината, че бронзовият медалист ще участва и в новото първенство, съобщи играещият треньор и основател на клуба Христо Данаилов. В шампионата през сезон 2019/2020 ще участват отново десет тима. Трикратният шампион на страната "Фрегата" (Бургас) се оттегля от първенството, но в елита след трайно отсъствие се завръща отборът на ХК "АСТИ-91" от град Хасково и така бройката на участниците се запазва.

„Да, решението е взето! Да, „Чардафон“ и този сезон ще се постарае да е част от призовото класиране, докато се бори за финансово оцеляване. В края на миналия сезон, обезверени от липсата на съпричастност и натрупани задължения, обявихме, че мъжкият отбор на „Чардафон“ прекратява участието си в „А”РХГ. През лятната пауза обаче нещата бавно започнаха да се променят и се оказа, че има много хора които ни симпатизират и са готови да ни подкрепят по различни начини. Няма как да останем безразлични, заради това се впускаме в поредното предизвикателство, макар и нещата да са все още само на обещания, но притиснати от времето си запазваме мястото в елита. Каква роля ще играем в първенството зависи от това, какво ще се случи през оставащите две седмици до крайния срок за картотекиране на състезателите. Благодарим на Петко Петков и на юношите на клуба Денислав Трендафилов, Цветелин Христов и Стефанос Захов, които предпочетоха да се състезават за други клубове. Надявам се това да затвори темата с напускащи състезатели и от тук нататък да говорим само за присъединяващи се жадни за изява и горди да носят зелената фланелка!“, сподели Данаилов.

Гардът Петко Петков ще играе през новия сезон в родния си „АСТИ-91“ (Хасково), а Денислав Трендафилов, Цветелин Христов и Стефанос Захов вече са студенти в НСА (София). От „външните“ играчи със сигурност в „Чардафон“ остават вратаря Николай Цветков и пивота Марио Янчев. Все още не е напълно ясна ситуацията с Димитър Петков, а Георги Николов си взема почивка поне до зимата. Клубът води преговори за привличане с доста играчи, като амбицията е те да допринесат за това отборът да стигне до Суперфинала. Вече е ясно и програмата за първенството. В I кръг „Чардафон“ ще приеме в зала „Орловец“ състава на „Локомотив“ от Горна Оряховица. Мачът е насрочен за 29 септември (неделя) от 17 часа.

Като подготовка за новия шампионат „Чардафон“ ще участва в шестото издание на турнира в памет на известният хандбалист и треньор Тодор Хънков. Надпреварата в Бургас ще събере първите четири отбора в крайното класиране за сезон 2018/2019 - „Локомотив“ (Варна), „Добруджа“ (Добрич), „Чардафон“ и „Спартак“ (Варна), плюс тимовете на „Осъм“ (Ловеч) и „Фрегата“ (Бургас). Надпреварата е тази събота и неделя (14-15 септември) зала „Младост”. В първата фаза шестте тима ще бъдат разделени на две групи. "Чардафон" е заедно със съставите на "Добруджа" и "Осъм". Първенците в групите ще играят за 1-2 място, вторите - за 3-4 място, третите - за 5-6 място.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото