Блестяща Ивон Дюлгерова изведе България до втора поредна победа на Европейското във Варна

Водеща! Blеsttashta-Ivon-DDulgеrova-izvеdе-Balgariia-do-vtora-porеdna-pobеda-na-Evropееskoto-vav-Varna
IVON.jpg
Националният отбор на България по хандбал за девойки до 19 години, в състава на който са 13 състезателки на ХК „Бъки“ (Габрово), записа втора поредна победа на Европейското първенство във Варна.

След успеха срещу Великобритания, воденият от Веселина Златева, Анита Хараланова и Лидия Ковачева български тим удари в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта и коравия тим на Исландия.

Двубоят завърши при резултат 24:16 (15:8). Така българските девойки излязоха начело във временното класиране на група „А“ с 2 победи от 2 мача и 4 точки. С толкова е и тимът на Сърбия, но с по-лоша голова разлика.

Страхотен мач изигра вратарката Ивон Дюлгерова, която отчая исландките с изявите си. Мадлен Тодорова отново беше компютъра на отбора и реализира 9 гола за успеха, добри изяви имаха и гардовете Мария Маслева и Маринела Панайотова.

Като цяло българският отбор игра много стегнато, с огромно желание и себераздаване, а ключът към успеха беше доброто представяне в защита. Отборът ни поведе с 4:0, с три гола на Маслева и един на Панайотова, и до края диктуваше събитията на терена. До почивката тимът ни взе аванс от 7 гола - 15:8. Седем минути след началото на втората част разликата се увеличи на 19:10 и интригата почти изчезна. След това младите ни „лъвици“ спокойно затвориха срещата при 24:16.

Във втори пореден мач най-резултатна за българския тим беше Мадлен Тодорова с 9 гола за победата, пет от които наниза от линията за изпълнение на 7 метров наказателен удар. Мария Маслева добави 7 попадения със 100 процентова ефективност в стрелбата, с 4 завърши Маринела Панайотова. Прекрасната игра на Ивон Дюлгерова пък ? донесе отличието за най-полезен състезател в българския състав. За исландките Берта Хардардотир завърши с 8 гола.

"Много съм щастлива. Наистина се получи един отличен мач за нас. Знаехме, че ако сме стабилни в защита, нещата ще се получат и напред. Стана така, както си го мислехме и планирали. Беше изключителен мач, невероятно себераздаване на всички. Благодаря за пореден път и на публиката, която ни подкрепи", сподели след срещата Веселина Златева.

"Страхотно е наистина да спечелиш срещу такъв труден съперник като Исландия. Знаехме, че ще ни бъде тежко, но по никакъв начин не се отпуснахме. Не се чувствам герой за спасените удари, герои са всички мои съотборнички, които играха и направиха така, че публиката да стане на крака и да ни аплодира. Много важна победа, продължаваме напред и се готвим за следващия мач", добави вратарката на тима Ивон Дюлгерова която беше обявена за MVP.

Утре (сряда) България ще изиграе третия си мач в групата. Той е срещу отбора на Гърция. Елинките са с една победа и една загуба до тук. Евентуален успех ще гарантира на тима ни участие в полуфиналите на първенството. Двубоят е отново от 19:00 часа в зала "Конгресна" и може да бъде гледан на живо в ТВ канала на Европейската федерация по хандбал - www.ehftv.com.

България: Маргарита Христова, Ивета Христова, Йоана Костова, Мария Маслева-7, Габриела Цонева-1, Екатерина Стефанова, Силвия Якова-1, Силвия Бондова, Емилия Самуилова, Ивон Дюлгерова, Мадлен Тодорова-9, Рени Еремиева, Мари Томова-2, Маринела Панайотова-4, Анита Костадинова, Карина Съменова.

Треньори: Веселина Златева, Анита Хараланова, Лидия Ковачева

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни