Благотворителен базар за Велина Стефанова

Bazar-t-predlagashe-predmeti,-izraboteni-ot-detsata-v-„Rabotilnichka-tvorilnichka“-pri-Narodno-chitalische-„Dyado-Stoino-–-1927“-v-selo-Popovtsi
Базарът предлагаше предмети, изработени от децата в „Работилничка-творилничка“ при Народно читалище „Дядо Стойно – 1927“ в село Поповци

    На Лазаровден в търговски център „Тера Мол“ в Габрово беше организиран благотворителен базар за събиране на средства за лечението на малката Велина Стефанова, на 8 години, от Бургас, диагностицирана с тумор в мозъка. С общи усилия успяхме да съберем сумата 540,96 лв.
    „Детето се нуждае от помощта ни. Едва на 2 месеца е, когато й поставят диагноза вътрешна хидроцефалия. Малко след като специалистите й поставят шънт, за да овладеят заболяването, последвалите изследвания показват туморно образувание в мозъка й. Лекарите посъветвали семейството на Велина да търси помощ в чужбина. Велинка вече 8 години преминава през операции, химиотерапии, лъчетерапии, рехабилитации и др. Към днешна дата специалистите отчитат, че туморът продължава да расте и положението е изключително сериозно.“
Базарът, който предлагаше предмети, изработени от децата в „Работилничка-творилничка“ при Народно читалище „Дядо Стойно – 1927“ в село Поповци, община Габрово, както и предмети, изпратени от добродетели на каузата от цяла България. 

фьюьи
Няма нищо случайно, че събитието е точно на даващия началото на великденските празници Лазаровден. Името Лазар е символ на здраве и дълголетие. Пожелаваме на Велинка и нейното семейство силата и търпението, за да оздравее и да има много пролет в душите им!
    Тя има нужда от нашата подкрепа, за да расте сред връстниците си!
Всички вие сте раздавачи на доброто. Огромна благодарност на момичетата Стела Стойнова, Десислава Луканова и Емилия Венциславова от читалището в село Поповци, които винаги са в готовност да помогнат и да са съпричастни във всяка една кауза.

predmeti
Благодарим и на РЦПППО – Габрово, Росица Чернева, Тотка Златева от книжарница “Том 1”, Татяна Бенева от магазин “МИШ-МАШ”, Нели Пенева, Нина Василева, Владислав Дочев, Димитър Луканов, Радостина Андреева, Кина Дотева, Христина Мянкова, Марияна Димова за тяхната съпричастност. 
Специална благодарност на Terra Мol Gabrovo за тяхната безвъзмездна подкрепа в осъществяването на това събитие!
Каквото носи човек в себе си, това дава и на околните!
    Добрина!
Благодаря Ви, габровци сме едни сърцати, съпричастни и всеотдайни хора!
Много скоро очаквайте нов базар в подкрепа на друго нуждаещо се момче от нашата община. Както казва една моя близка приятелка - ние сме продавачи на доброто и не на последно място, нека има бактерия на доброто, заразяваща хората около нея. 
Бъдете здрави!
    Светли празници!

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни