Безпаричието ликвидира ХК „Чардафон” мъже

Bеzparichiеto-likvidira-HK--Chardafonn-mazhе
chardafon-bez-otbor-2.jpg
След извоюваното с много усилия и труд трето място в елитната „А” РХГ, мъжкият отбор на ХК „Чардафон” ще остане без представителен отбор през предстоящия спортно-състезателен сезон.

За съжаление, незавидното положение на българския спорт и проблемът с финансирането не заобиколи и мъжкия хандбален тим на Габрово. Хората, които през последните три години се наслаждаваха на състезатели като Христо Данаилов, Радослав Иванов, Евлоги Вълчанов, Пламен Дедев, Мирослав Денчев, Павел Симеонов, Слав Колев, Валентин Робов, Цветелин Христов, Цветомир Цвятков, Стефанос Захов, Пенчо Пенчев, Димитър Петков, Петко Петков, Денислав Трендафилов, Николай Цветков, Георги Николов, Марио Янчев, Даниел Грозданов, Павел Данаилов, Стефан Кирилов, Мирослав Владков, Никола Николов на хандбалната арена, ще трябва да си намерят нова сфера за генериране на приятни емоции.

„Ако в началото ми бяха казали, че ще сме неделима част от най-добрите четири отбора в страната, щях да го погледна с насмешка. Последващите събития обаче показаха, че когато има единомислие и енергия от група хора, нещата могат да се случват в желаната посока. Но за съжаление на този етап успехите в България не са подплатени с необходимия финансов ресурс. Увлечени от успехите и вярвайки, че ще намерим съпричастни с каузата на „Чардафон” съграждани от сферата на бизнеса, стигнахме дотам, че клубът натрупа дългове, които към момента няма възможност да покрие. За съжаление, изходът е само един…”, заяви президентът на клуба Милена Иванова.

„Решението за влизане в „А” РХГ бе наложено от факта, че имахме национални състезатели от младежи до 18-годишни и заедно с опитните би се сформирал боеспособен отбор, който да радва габровската публика и да носи успехи на родния ми град. С течение на времето се видя, че сме взели правилното решение, но за съжаление всички сме зависими от финансовия ресурс”, коментира играещият треньор на „Чардафон” Христо Данаилов.

През последните 5 години ХК „Чардафон” успя да възроди мъжкия хандбал в Габрово, представителният отбор на клуба стана два пъти бронзов медалист на България през 2017 и 2019 г., бронзов медалист на Купа България през 2018 г., спечели отличието „Отбор на Габрово” през 2017 г., през 2018 г. капитанът на отбора Ники Цветков влезе в звездната десетка на отличените габровски спортисти на годината. Всички тези отличия обаче не биха означавали нищо, ако мъжкият тим не беше движещата сила за интереса на габровските деца към хандбала! От влизането в елитната „А“ група до днес децата, трениращи в клуба, са се утроили. Именно заради тях си струваше всички усилия, хилядите пропътувани километри, стотиците часове тренировки, посветените на хандбала уикенди далеч от семействата, дори травмите! Трудно е да сложиш точка на нещо, което обединява толкова много хора и създава неповторими емоции на габровските деца, но се надяваме, че фокусирайки се изцяло върху малките хандбалисти на клуба, ще преминем през този тежък период и ще достигнем момента, когато условията за професионален спорт в страната и в частност в хандбала ще бъдат достатъчно добри за тяхното по-нататъшно развитие.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни