България е на съдбоносен кръстопът - нашите гласове и здравият разум ще решат накъде ще продължи

YUli-Enchev
Юли Енчев
Юли Енчев, Демократична България – Обединение с № 25, преференция 106:

Юли Енчев работи като инженер-метролог в „Хитачи Енерджи“ ЕООД, град Севлиево.
Завършил Техническия университет в Габрово през 1988 година. Работил в общинската администрация в Габрово в мандата 1991 – 1995 година. След това следвал аспирантура и работил като редовен асистент в ТУ – Габрово. През 1998 г. е избран за изпълнителен директор на Регионалното сдружение на общините, подпомагащо местното самоуправление. Занимавал се е и със собствен бизнес. От 2015 г. работи в АББ – България, Севлиево, понастоящем „Хитачи Енерджи“ ЕООД.


От началото на демократичните промени през 1989 г. съм бил съпричастен и винаги съм участвал по някакъв начин в политиката. Бях и продължавам да съм твърдо убеден, че трябва да се зачеркне мрачното комунистическо съветско минало и че мястото на България е в обединена Европа, където винаги е била; че пътят на развитието и постигане на благоденствие е чрез развитие на демокрацията и нейните институции; че постигането на тези цели е чрез активно и ползотворно членство в европейските структури, ЕС и НАТО; че само така нашите поколения ще могат спокойно, гордо и щастливо да живеят като свободни европейски граждани на просперираща европейска България.
Това ме мотивира и да се кандидатирам за 48-то Народно събрание.
България се намира пред съдбоносен избор, който може да има изключително важни дългосрочни последици. Рискът следващият парламент да е още по-раздробен е много голям. Както и там да попаднат формации, с които още по-трудно ще се постигне мнозинство за управление. От това ще зависи дали ще попаднем в изключително разрушителна спирала от избори, която ще доведе от една страна до продължително еднолично президентско управление чрез служебни кабинети без действащ парламент и, от друга страна, огромен риск да не можем да се възползваме от средствата от Плана за възстановяване и устойчивост на ЕС за инвестиране в бъдещето на страната.
Затова е много важно за всички нас и за следващите поколения да се гласува със здрав разум и да се подкрепят силите, които искат да постигнат действителна промяна.
„Демократична България” е готова да управлява, добре съзнавайки предстоящите трудности, знае какво да прави в управлението и знае какво може да се направи за България и за гражданите и страната ни да се възползва от възможностите пред нея. Трябва смелост, последователност и здрав разум. В „Демократична България” гарантираме, че в следващия парламент ще работим за осигуряването на управление, което позволява на България да се възползва от възможностите пред страната ни.
България има необходимост от важни реформи в редица ключови сектори като енергетиката, отбраната, сектор „Сигурност”, икономиката, социалната сфера и, на практика, всички сектори, които през последните повече от 12 години бяха затлачени чрез корупция и некадърност. Дългогодишното управление на ГЕРБ успя да създаде добре смазана машина за корупция на всякакви нива от министерствата и агенциите, до последната общинска структура. Беше възстановен принципът от Тодор-живково време „некадърник, ама наш“. Така с времето много сектори и общини бяха на практика феодализирани, бюрократизирани и превърнати в уреждане на „наши“ хора на държавна хранилка и добър източник на средства от обществения ресурс за „правилните“ фирми, които се отблагодаряват впоследствие. Това е една от най-големите причини хиляди хора с добри възможности да напуснат България и да търсят щастието и успеха в други страни, защото не виждат перспективите си тук. Демографският срив, който е чудовищен, тоталната демотивация на младите да учат, да се квалифицират и да търсят успеха в родината си е резултат от дългогодишната мутренско-олигархична система на управление. Това, заедно с емиграцията, доведе до огромен проблем с намирането на квалифицирана работна ръка във всички сфери и накара хиляди фирми трудно да оцеляват или дори да фалират. Некомпетентността и непрофесионализмът са се разпространили като епидемия. А поради спецификата на тази социална система, последствията ще бъдат дългосрочни. Това би обрекло страната на дълги години кретане на дъното на всички класации по качество на живот. Неграмотността, от друга страна, създава социално недоволство, наивност и манипулеруемост, която лесно се яхва от всякакви популистки вътрешни и външни зли сили.


Затова от ключова важност е да се промени из основи образованието, което по време на управлението на ГЕРБ достигна смазващо дъно, на дъното сме по всички образователни стандарти, начинът на подготовка и подбор на кадрите за държавната и общинска администрация чрез създаване на своеобразен „златен фонд” и средствата в него да бъдат заделени за инвестиции в млади хора и в тяхното развитие, да се намали бюрокрацията и лостовете за намеса на държавата в дейността на икономическите субекти, твърдо и последователно да се внедрява електронна администрация. В тази посока бяха направени важни крачки, но те трябва да продължат. Необходимо ни е правителство с ясни визии и приоритети, неизкушено от популизъм и моментни пиарски акции.
Ключовите задачи пред „Демократична България – Обединение“ ще бъдат: да овладеем инфлацията; да осигурим енергийната независимост на страната; да запазим геополитическата ориентация на България; да превъоръжим армията; да извършим радикалната реформа на прокуратурата; да електронизираме напълно управлението и публичните услуги; да модернизираме образованието и здравеопазването.
България в момента е на важен кръстопът. От нас зависи накъде ще продължи. От това зависи дали ще се развива като силна, свободна и демократична страна в ЕС или ще потъне безславно в блатото на азиатската сатрапия.
Мисля, че много е важно да припомним този цитат на Роналд Рейгън: „Свободата не е никога по-далече от едно поколение от изчезване. Ние не я предаваме на децата ни чрез кръвта си. За нея трябва да се борим, да се бием, да я защитаваме и на тях трябва да предадем да правят същото“.
Гласувайте с бюлетина номер 25 за цивилизованото европейско проспериращо бъдеще на България! Доверете се на здравия разум!

Текстът е предоставен от предизборния щаб на „Демократична България – Обединение“ и се публикува съгласно договор за отразяване на предизборна кампания в изборите на 2 октомври 2022 г.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни