„Бъки” завърши полусезона със седем от седем

Топ новина! <p>Носителят на Купа България по хандбал при жените, отборът на
„Бъки” завърши полусезона със

Носителят на Купа България по хандбал при жените, отборът на „Бъки“, завърши първия полусезон от Държавното първенство с пълен актив от точки. В мач от последния есенен кръг на шампионата, който се игра тази вечер в зала „Орловец&ldqu

    Носителят на Купа България по хандбал при жените, отборът на „Бъки“, завърши първия полусезон от Държавното първенство с пълен актив от точки. В мач от последния есенен кръг на шампионата, който се игра тази вечер в зала „Орловец“, воденият от Веселина Велчева габровски тим отнесе гостуващия състав на „Нове-99“ (Свищов) с 44:27. Двубоят по програма трябваше да се играе в неделя, но беше изтеглен с три дни по-рано, заради заминаването на националния отбор за жени до 20 години за Мексико, за участие в междуконтиненталното издание на турнира „Челъндж трофи“.
    В срещата не взе участие контузената капитанка на „Бъки“ Невена Малчева, а Веселина Велчева даде повече минути за изява на момичетата, които ще представят страната ни в Мексико - Лидия Ковачева, Ралица Тодева, Анна Инджова, Кристияна Блажева и Боговеста Йосифова. В игра се включиха и по-малките състезателки в състава - Деница Гатева, Милена Великова, Ива Георгиева, Габриела Маркова, Габриела Георгиева и Надежда Димитрова.
    Отборът на „Бъки“ стартира ударно и за 20 минути уби интригата в срещата, като направи разлика от 13 гола - 16:3. Последва отпускане в редиците на домакините и със серия от пет поредни попадения съставът на „Нове-99“ успя да намали пасива. С голове на Лидия Ковачева и на Милена Великова в последните секунди „Бъки“ се оттегли на почивката с аванс от 12 гола - 22:10.
    През втората част габровските хандбалистки контролираха мача, а в последните 10 минути напълно отказаха гостенките и със серия от попадения увеличиха преднината си до крайното 44:27.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни