„Бъки” нанесе първа загуба на „Етър 64” във Велико Търново от 2007 година насам

Топ новина! <p>Женският тим на „Бъки“ нанесе първо поражение на „Етър 64“
„Бъки” нанесе първа загуба на

Женският тим на „Бъки“ нанесе първо поражение на „Етър 64“ във В. Търново от седем години и половина насам. След успеха с 24:20 в своята зала „Орловец“ в първия дял от първенството възпитаничките на треньорите Весели

Дерби срещата на десетия кръг се игра пред около 300 зрители, сред които беше и треньорът на мъжкия тим на ФК „Янтра Габрово“ Петър Кръстев, и завърши при резултат 29:23 в полза на „Бъки“. Това изведе габровския тим еднолично на първото място в женската „А“ РХГ, с аванс от 4 т. пред „Етър 64“ и „Шумен 98“.
Те обаче имат по мач по-малко.
„Виолетовите“ бяха без пивота си Даниела Коцева, която лекува травма и ще бъде извън игра за около два месеца, и това значително улесни задачата на габровските хандбалистки. Направилата страхотен мач Лидия Ковачева отбеляза първия гол в срещата и от този момент до края „Бъки“ не изпусна лидерството. Избраничките на Веселина Златева започнаха много мобилизирано, действаха активно в дефанзивен план и преливаха бързо в моментите, в които губеха топката в нападение. Много стабилна на вратата беше и Ралица Тонева, която спаси три седемметрови наказателни удара. Лидия Ковачева и Боги Йосифова пък бяха неудържими в нападение и всичко това доведе до сериозно превъзходство на „Бъки“ през първата част. След серия от пет поредни попадения в 12-та минута вицешампионките вече водеха с 3:9. „Теглен“ от игралата много силно Мадлен Дончева „Етър 64“ намали на 10:13 в 24-та минута, но последва нова серия от пет безответни гола в полза на гостуващия тим. На почивката „Бъки“ водеше с 11:19, като разликата можеше да бъде и още по-солидна, ако не бяха традиционно силните намеси на „виолетовата“ вратарка Деси Николова.
За щастие на шампионките, габровските момичета не изиграха по същия начин и втората част. „Бъкитата“ покачиха разликата на 10 гола (15:25) и решиха, че са си свършили работата. Отборът намали оборотите и загуби концентрация, за което може би повлияха и ротациите в състава. Това направи играта по-равностойна. В последните 10 минути домакините реализираха 6 попадения, срещу само 2 на „Бъки“, и краят на срещата дойде при резултат 23:29.
Над всички в мача беше Лидия Ковачева, която реализира 12 гола за победата. 10 добави Боги Йосифова. За „Етър 64“ Маги Дончева заби 8 гола, а Десислава Кръстева отбеляза 6.
„С всеки изминал път се представяме по-добре срещу „Етър 64“, макар че и днес не беше един от най-силните ни мачове. Смятам, че отборът на Търново е доста по-слаб от нашия в момента и трябваше крайният резултат да бъде друг, но все пак важното е, че победихме“ - коментира Веси Златева след срещата - „Мисля си, че все още имаме някакъв психологически проблем спрямо вратарката им и явно не сме свикнали с мисълта, че сме много по-добрия отбор. Не го виждаме, не го осъзнаваме и допускаме много елементарни грешки. Положителното, както вече казах, е, че играем все по-добре срещу „Етър 64“, с всеки изминал път. Все още е рано обаче да мислим, че първото място в редовния сезон ни е сигурно. Има още мачове да изиграем до края. Видяхте, че загубихме в Шумен, така че нищо не се знае в хандбала. Надявам се всичко да се развие в наша полза“, пожела си треньорката на лидера в шампионата.
„Бъки“: Ралица Тонева, Виктория Маринова, Ива Георгиева, Биляна Григорова-1, Силвия Атанасова-2, Боговеста Йосифова-10, Лидия Ковачева-12, Габриела Маркова, Кристияна Блажева, Габриела Георгиева, Лора Сарандева-2, Надежда Димитрова, Жанета Емилова, Анна Инджова, Милена Великова-1.
Треньори - Веселина Златева, Николай Топузаков

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото