Амбициозен старт в бигбендовия жанр направи с концерта си оркестър “Габрово”

<p>Пролетният концерт на оркестър „Габрово“ е един много амбициозен старт
Амбициозен старт в бигбендовия

Пролетният концерт на оркестър „Габрово“ е един много амбициозен старт към бигбендовия жанр. Този коментар се чуваше от зрителите, които във вторник изпълниха зала „Възраждане“, за да чуят оркестъра в новото му амплоа, въпреки че концертът беше с вход.

Оказа се, че това не е пречка за любителите на тази музика, които в Габрово не са малко. В продължение на един час те имаха възможност да слушат аранжименти на известни песни и пиеси от поп музиката и джаза в изпълнение на музикантите на оркестър „Габрово“ и на солистите Цвети Рудева и Стефан Косев.

Амбициозният репертоар, както го определиха някои от присъстващите зрители, подбран от диригента Николай Венков, показа не само голямото предизвикателство, което приема оркестър „Габрово“ към бигбендовия жанр, но и огромния труд, който са положили музикантите и солистите да го представят.

Едно е да свириш духова музика, независимо дали е маршова, народна или класическа, съвсем друго е да свириш американска музика като биг бенд. Тя изисква да я чувстваш, да я разбираш, за да може да изразиш нейната красота и послание към публиката. В това отношение изпълнителите от оркестър Габрово трябва да поработят много сериозно, за да покажат, че я разбират и, че могат да я изпълняват като истински биг бенд.
С тазгодишното издание на пролетния си концерт оркестър Габрово показа, че е скочил смело в дълбоките води на иначе лекия и забавен жанр на поп музиката. Остава предизвикателството да докаже, че може спокойно да плува в нея, заедно с многобройните й почитатели от Габрово. А, дай Боже и извън Габрово, и страната. Затова, разбира се е необходима зала с по-добро озвучаване от това в зала „Възраждане“, както и подкрепа за амбициозния старт на оркестъра към новото му амплоа на биг бенд.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото