Адвокатската колегия проведе годишното си събрание, скоро ще има постоянен адрес

	Габровската адвокатска колегия проведе в събота годишното си отчетно събрание
Адвокатската колегия проведе г
Габровската адвокатска колегия проведе в събота годишното си отчетно събрание в присъствието на заместник-председателя на Висшия адвокатски съвет Йордан Цветанов. Председател на съвета е известната юристка с габровски корени Ралица Негенцова, внучка на д

Една от най-дискутираните теми на годишното събрание бе законопроектът за изменение и допълнение на Закона за адвокатурата, съобщи председателят на колегията адвокат Евгени Попов. Той е внесен в Народното събрание на 23 януари т. г. и предстои разглеждането му в комисиите и в пленарна зала. Габровските адвокати са взели дейно участие с предложения в работната група по изработката му, а после и в обсъждането. В законопроекта са записани санкции за тези, които извършват адвокатска дейност, без да са адвокати, търсят се и по-прецизни правила за прием в професионалната гилдия и др. Мнозина приветстват готвените промени и защото завишават изискванията към действащите адвокати като въвеждат критерий „професионализъм“ - качество, което през последните години като че ли девалвира у някои юристи, придобили адвокатска правоспособност. 

Адвокатската колегия в Габрово обхваща районите на градовете Габрово, Дряново, Севлиево и Трявна. Към момента в нея са вписани 113 адвоката. Съставите на действащите Адвокатски съвет, Контролен съвет и Дисциплинарен съд са избрани през 2013 г. на Общото събрание на колегията. Заместник на Евгени Попов е Рачо Рачев, а секретар - Христо Бонев. Председател на Контролния съвет е Димитринка Пашова, а на Дисциплинарния съд - Ганчо Георгиев. Адвокатската колегия в Габрово ще има скоро постоянен адрес - Габрово, ул. „Априловска“ 9, след като купи на търг първият етаж от сградата, собственост на Община Габрово. Сделката е финализирана окончателно през декември 2014-та, след изтичане на срока за обжалванията. За етажа адвокатите са платили около 80 хиляди лева, взети като безлихвен кредит за осем години. Предстои ремонтиране и обзавеждане на четирите стаи за бездомната досега адвокатска колегия. Преди са обитавали все имоти под наем, допълни адвокат Попов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

1 коментар

  • Потребител
    2015-01-27 18:04:59

    Достойни хора! Хвала!

Към началото