150 състезатели ще качват стъпълата на Шипка

Sastеzaniе-na-Shipka
sastezanie.jpg
Над 150 състезатели, записали се за надпреварата по изкачване стъпалата към Паметника на свободата, ще бъдат облечени с най – новата собствена марка облекла за фитнес G.О.FIT на горнооряховската фирма „ФЕМИ” ООД, която дарява тениските за участниците.

„Колкото повече хора подкрепят едно такова начинание, толкова по-успешно и въздействащо е то”- смята шефката на „ФЕМИ” Милена Тончева, която иска да популяризира събитията от програмата и сред жителите на Великотърновска област. Тя е съпричастна към честването и като част от ръководството на „Ротари Горна Оряховица – Лясковец”.

Скоростното изкачване на стъпалата е различното национално състезание за ученици от 5 до 12 клас, което Областна администрация – Габрово и Регионалното управление на образованието в Габрово организират всяка година в навечерието на кулминацията на тържествата, посветени на Шипченската епопея. „Това е един нестандартен начин, с който целим познаване и опазване на историческите паметници и събития, не само като елементи на материалната култура, но и като предаване на знание от поколение на поколение, свързано с националното ни достойнство, духовност и традиционни български ценности.“ – споделят организаторите и отправят покана към всеки, който иска да се присъедини към участниците в деня на състезанието 23 август, 10:30 ч. , разбира се спазвайки изискванията на регламента.

Медалите за победителите са подготвени, но по – важно от времето, за което ще изкачиш 890 – те стъпала е това да стъпиш на най – високия връх в българската история. Ето затова още една компания традиционно подкрепя състезанието – СИЕЛА НОРМА АД, и подарява на победителите луксозни издания за България и Европа. Лидерът в производството на мляко и млечни продукти ЕЛВИ ООД и борсата за минерална вода „ВИА НЕОН“ ще помогнат на участниците да възстановят след изморителното изкачване.

Ако и вие искате да окуражите състезателите или имате вече своя фаворит, когото да подкрепяте – елате на Върха на 23 август, заедно да дадем старт на състезанието в 10:30 часа в подножието на Паметника на свободата, а след това да посрещнем всички на финала.

Национално честване Шипченска епопея се провежда под патронажа на Президента на Република България и се организира от Областен управител на област Габрово със съдействието на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, Община Габрово, Регионално управление на образованието – Габрово, Ротари клуб – Габрово, Регионален исторически музей – Габрово, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ – Габрово, ХГ „Христо Цокев“, Държавен архив – Габрово.

Цялата програма на тържествата може да прочетете на официалния сайт www.shipka.org или да следите страницата във фейсбук https://www.facebook.com/ShipchenskaEpopeya/

Информация за организиран транспорт на 24 август 2019 г.

7:00 часа - Габрово (пл. Възраждане) – м. Узана – 3,00 лв

7:30 часа - Габрово (пл. Възраждане) – Соколски манастир – 2,00 лв

9:30 часа - Габрово (пл. Възраждане) – връх Шипка – 3,00 лв еднопосочен 5,00 лв двупосочен билет

След края на мероприятията започва извозване от връх Шипка за Габрово (пл. Възраждане) - Последен автобус 15:30 часа

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото