14-годишните момичета на ХК “Бъки” завоюваха сребърни медали на турнир в Алания

Топ новина! <p>След като спечелиха всичко на родната сцена, момичетата до 14
14-годишните момичета на ХК “Б

След като спечелиха всичко на родната сцена, момичетата до 14 години на хандбален клуб „Бъки“ представиха по чудесен начин Габрово и в чужбина. Шампионките и носителки на Купа България за 2014-та участваха в 20-то издание на международен ту

13-те участващи тима бяха разпределени след жребий в три предварителни групи - две с по четири и една с пет отбора. „Бъки“ попадна в тази с петте и завоюва първото място с четири победи - 26:18 срещу Adana Sakirpasa, 14:4 над Uskudar Bld, 16:6 в двубоя с Eskisehir CUMNR и 15:0 срещу Mugla Yalikavak. Във втората фаза бяха оформени нови групи. Те бяха попълнени с отборите, заели първо и второ място в предварителните групи, като едната беше с два първи и един втори отбор, а другата - с два втори и един първи. Тимът на „Бъки“ отново попадна в по-трудната група, с миналогодишния шампион Elazig SOS и Uskudar BLD B, и записа нови две победи, съответно с 11:5 и 11:7, с което си осигури участие във финала.
В спора за златото габровските момичета срещнаха състава на Eskisehir And, като двубоят се игра при температура, превишаваща 40 градуса. Възползвайки се от първоначалното стъписване в редиците на габровския тим, турският състав успя да поведе с 5 гола и това се оказа ключово за крайния изход от срещата. Възпитаничките на Петя Панчева и Анита Хараланова постепенно поеха инициативата и успяха да намалят разликата до 2 гола, но времето не стигна за пълен обрат, а и тежките условия си казаха думата. В крайна сметка отборът на Eskisehir And триумфира със златните медали, а „бъкитата“ донесоха в Габрово трофея за второто място и сребърните отличия.
„Идеята, с която решихме да участваме в този турнир, беше момичетата да се сработят като колектив и да съчетаем хандбалните срещи с интересни морски преживявания. Смятам, че изиграните двубои бяха много полезни за натрупване на игрови опит и противодействие срещу непознати съперници“, сподели треньорката Анита Хараланова, която води отбора в Алания.
Със сребърните отличия от 20th Ramazan Demirci Open Air Handball Tournament се окичиха: Йоана Костова, Карина Съменова, Милица Колева, Рени Еремиева, Ивон Дюлгерова, Габриела Цонева, Мария Дженева, Лора Иванова, Екатерина Стефанова, Маргарита Христова, Теодора Тодорова, Теодора Якова, Силвия Якова, Ванеса Найденова, Ивета Христова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото