Сдружение «Европейски център за образование, наука и иновации» ще образова родители-бежанци

Топ новина! TSelta-na-proekta-e-detsata-na-bezhantsite-b-rzo-da-se-integrirat-v-uchilische
Целта на проекта е децата на бежанците бързо да се интегрират в училище

На 2-3 юли 2018 г. Сдружение «Европейски център за образование, наука и иновации» - гр. Габрово ще участва във втората международна среща в Гърция на партньорите, работещи по проект Nr. 2017-1-TR01-KA204-045870 на тема: „Предоставяне на oбучителни умения на родителите бежанци за справяне с образователни проблеми на децата им».

Срещата ще се проведе в град Трикала, като домакин е Центърът за развитие на Тесалия (AnaptixiakoKentroThessalias) (AKETH).
От март 2018г. Сдружението «Европейски център за образование, наука и иновации» - гр. Габрово е включено в екипа на международния проект по програма ЕРАЗЪМ+, Стратегически партньорства за обучение на възрастни.
Координатор на проекта е Университетът в Газиантеп, Турция.
Сдружението се присъедини като партньор към екипа на проекта заедно с университети, обучителни центове и НПО от Турция, Гърция и Испания.
Проектът цели да намери решение на проблемите, пред които са изправени родителите бежанци в приемащите държави. Стремежът е да се подпомогне интегрирането на децата на бежанците в образователната система на приемащата страна, както и към новата културна среда в процеса на обучение. Целевата група на проекта са родителите на децата.
Усилията на екипа на проекта са насочени към създаване на учебен модул, съобразно потребностите на родителите бежанци. Преминали през обучение на модула, родителите бежанци биха били по-подготвени и полезни за своите децата, помагайки им в интегрирането към условията в приемащото българско училище. Проектът цели да спомогне за премахване на бариерите, пред които са изправени децата на бежанците в училище, да доведе до бързото им интегриране към образователния процес и новата среда, за да могат те да растат безгрижни и здрави.
Проектът е с общата продължителност 2 години, стартирал е на 1 септември 2017 г. и ще приключи на 31 август 2019 г. Ръководител на проекта от българска страна е проф. д-р Любомир Лазов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Наука

Към началото

Следвай ни