Фокусът да е върху хората

Obrazovanieto-s-scho-e-v-v-fokusa
Образованието също е във фокуса
Това е позицията на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“

Интензивните срещи в Габрово и селата в общината ни убедиха още веднъж, че управлението трябва да е близо до гражданите и добрите решения да се изграждат съвместно. Именно затова основните ни приоритети са: прозрачност и ефективност на управлението, грижа за хората и повишаване качеството на живот, подкрепа за перспективни инвестиции и нови работни места, позволяващи достойни доходи и кариерно развитие, реална грижа и опазване на градската среда и природата.  И работата на общинската администрация трябва да се води от тези приоритети. Но уважението трябва да е взаимно – и към гражданите, и за служителите.

Всички идеи, които бихме искали да видим реализирани и вярваме, че ще допринесат за съществено развитие на Община Габрово, са изложени в нашата програма: https://нашетогаброво.бг/

Разговорите с гражданите насочват към необходимостта от подобряване на интензивността на градския транспорт, разработване на нови местни общински програми за подкрепа на местни бизнеси; създаване на Център за развитие на талантите на децата; за доставяне на здравословна храна за деца и ученици с ясен произход и качество, вкл. развиване на собствени биоградини; за оптимизиране на предоставяните социални услуги за хора в нужда и прилагане на доказали се практики от страната и други части на Европа с цел по-всеобхватна помощ – вкл. медицински услуги от разстояние, периодични прегледи в малките населени места с мобилен екип, привличане на медицински университети и университети със специалности в социалната сфера като партньори.

Образованието също е във фокуса и е важно Габрово да се развие и наложи като образователен център с високо качество, стремеж към иновации и перспективна реализация в партньорство с Регионален иновационен център – Габрово.

Всяка част от града, включително крайните квартали трябва да са поддържани, уютни и красиви и да има ефективна и лесна за използване електронна платформа, позволяваща граждански мониторинг за наблюдение и сигнали и управлението да е близко до хората; същото уважение и отношение – и към всички населени села в Общината.

Габрово може да бъде културен, туристически и иновационен център и общност, изпълнена с млади семейства и деца!


Материалът е платена публикация, съгласно договор за отразяване предизборната кампания на ПП - ДБ за местните избори на 29 октомври. 2023.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Избори

Към началото

Следвай ни