Злато за Ростислав Цвятков

Топ новина! Zlato-za-Rostislav-Tsvvatkov
ROSTISLAV-CVQTKOV.jpg
Състезателят на БК „Габрово 91“ Ростислав Цвятков завоюва злато от I кръг на Държавното лично-отборно първенство по бокс и Купа България за младежи.

Шампионатът се проведе в Петрич с участието на 105 млади боксьори, които си оспорваха призовите места в 10 категории.

Възпитаникът на треньора Митко Иванов триумфира при най-тежките - в категория над 91 килограма. В първата среща Ростислав победи с 3:0 съдийски гласа Петко Велчев от БК „Първенец“, като демонстрира явно превъзходство във втория и третия рунд. На полуфинала отстрани Мартин Стоянов от ЦСКА, след както разкървави носа на съперника си и той беше спрян с лекарска забрана във II рунд. В битката за златото габровският боксьор имаше труден двубой с по-тежък състезател от Ямбол - Християн Великов, но успя да вкара повече чисти удари и това му донесе донесе победата с 3:0.

„Ростислав се представи много добре. Подготовката, която направихме, даде резултат. Игра перфектно и най-после успя да прескочи финалния рубикон. Вече няколко пъти стига до мач за първото място, но все не успяваше да го спечели. Вярвам, че от тук нататък ще бъде различно“, коментира треньорът на златния медалист Митко Иванов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Бокс

Към началото

Следвай ни