„Зелен билет“ на 21 септември за всички линии на градския транспорт в Габрово

Водеща! „Zeleniyat-bilet“-e-podkrepena-initsiativa-ot-Obschinski-p-tnicheski-transport-–-Gabrovo
„Зеленият билет“ е подкрепена инициатива от Общински пътнически транспорт – Габрово
  „Зелен билет“ на 21 септември за всички линии на градския транспорт в Габрово дава възможност на габровци и гостите на града да пътуват безплатно през целия ден.

  „Зеленият билет“ е подкрепена инициатива от Общински пътнически транспорт – Габрово в рамките на Европейската седмица на мобилността, в която Община Габрово за поредна година се включва с участие. Темата на седмицата за 2023 г. е „Пестене на енергия“ и отразява усилията на хората от цяла Европа за преодоляване на енергийната бедност чрез изграждане на устойчива градска мобилност.
    Така наречените "климатичните билети" набират все по-широка популярност – те пестят енергия, пари, емисии на парникови газове, време – и хората ги харесват.  Тяхното въвеждане води до намаляване на използването на автомобили, по-малко задръствания и намаляване на емисиите на парникови газове. Цели, към които всички се стремим и всеки един от нас има решаващо влияние за тяхното постигане.
    Мобилността е част от нашето ежедневие. Нуждаем се от нея, за да отговорим на основните си нужди, да изпълняваме ангажиментите си, да бъдем социално активни. Но замисляме ли се, че транспортът представлява около 15% от глобалните емисии   на парникови газове и се очаква да представлява почти една четвърт от емисиите на парникови газове в Европейския съюз? Глобално погледнато в около 40% от страните транспортът е секторът с най-голямо потребление на енергия. Тези факти и цифри показват, че Седмицата на мобилността, темата за мобилността, и включването й в нашия начин на живот е една своеобразна климатична справедливост.

Един ден без автомобили е една малка стъпка, усилие, което може да окаже огромно влияние върху климата, замърсяването на въздуха, здравето и качеството на живот. Затова на 21 септември, четвъртък, ви предлагаме да оставите своя автомобил поне за ден и да използвате градския транспорт. 
    Бъдете габровци – спестете от средства за гориво, от време за паркиране, от  излишни главоболия, спестете енергия и изберете „зеления билет“.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Габрово

Към началото

Следвай ни