Йордан Белев: Най-големият коз в магичното тесте на „Златна котка"е гала-спектакълът на 16 март

Водеща! Dani-Belev
Дани Белев
Най-мащабният фестивал за магично изкуство в Източна Европа събира велики магьосници от цял свят

    На ход е новото XI издание на единствения по рода си фестивал на магията и илюзиите „Златна котка“ 2024. 
    В Габрово ще пристигнат велики имена от света на илюзионното изкуство, които ще демонстрират своите умения и ще се борят за авторитетен приз. От тази година състезанието за статуетката „Златна котка“ и титлата „Най-добър магьосник“ е сертифицирано по стандартите на FISM (Fédération Internationale des Sociétés Magiques) като българските организатори отново са единствените в Източна Европа, получили тази чест. 
    Подробности за фестивала разказва Йордан Белев, един от организаторите, президент на „Куик Хендс Проджект“ и създател на „Златната Котка“
    „Официален гост на събитието ще е Валтер Ролфо – най-големият телевизионен продуцент на магични предавания в Италия, продуцент на един от най-големите световни фестивали „Masters of Magic” и главен организатор на следващите Европейско и Световно първенства съответно 2024 г. и 2025 г.
    За България вече своите полети са ангажирали: президентът на FISM Андреа Байони, вицепрезидентът на FISM Хавиер Тапиас, Серж Один – президент на френската асоциация на магьосниците – FFAP и аристократичният Лий Алекс от Англия, световно признат капацитет в изкуството. Всички те са част от авторитетното жури, в състезателната част на „Златна котка“. 

Valter Rolfo
    Традиционно, вече 11 години фокусниците, които посещават фестивала, пристигат буквално от цял свят, за да се потопят в атмосферата на „най-приятелския фестивал за магия“, както го определят. Очакват ни  4 дни на забавления, магични предизвикателства, състезания и много нови знания. Не мога да пропусна да благодаря за постоянната, целенасочена и усърдна работа на екипа на събитието, както и за материалната и финансова подкрепа на Община Габрово“
    Както всяка година,  Дани Белев и неговият тим са се постарали да поканят световни имена, които да разкрият своите магични тайни пред желаещите. 
    От Франция геният Дейвид Стоун (снимката вляво) и великият Ян Фриш (вдясно), освен че ще взривят публиката на гала вечерта с изпълненията си,  ще проведат и два мастър класа. Организирани са две лекции за „гласов дизайн“ от Иван Головацкий от Украйна и лекция „Очаровай и изграждай бранд: изкуството на вниманието“ от Александър Иванов, изпълнителен директор на „CreateX Digital Agency“.
    Разбира се, големият коз в магичното тесте е гала-спектакълът,  в който пред погледите на 2000 човека ще се представят най-добрите магьосници от състезанието и световните гост-звезди. В представлението ще вземат участие и Бояна Николова, световен шампион по пол денс и световно признатата кралица на въздушните номера Еми Велкова. 
    Пред публиката ще излезе и най-добрият комедиен фокусник в България – Венсан, който е сценарист и креативен продуцент на събитието. А за да е пълна магичната картината, водещи ще бъдат момчетата за които „няма невъзможни неща“, любимият тандем Иван и Андрей.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни