Йоана Буковска-Давидова разказва за връзката между реалния свят и учебния материал в Е-академия

Водеща! Ioanna-Bukovska
Йоанна Буковска
По време на събитието ще е и ексклузивното представяне на премиерната документална поредица от късометражни филми „По следите на…в София“

13 март 2023 г., София. В предстоящото издание на инициативата на издателство „Клет България“ - Е-академия, обичаната актриса Йоана Буковска-Давидова ще представи ексклузивно пилотните епизоди от късометражната документална поредица „По следите на … в София“, реализирана по нейна идея. Поредицата цели да се постигне по-ясно възприятие на учебното съдържание и емоционална ангажираност на учениците с изучавания материал и връзката му с реалността днес. Онлайн срещата ще се проведе на 16 март от 17:30 ч. Участието е напълно безплатно и всеки желаещ може да се регистрира тук.

В предстоящата сесия ще бъдат дискутирани различни иновативни и визуални подходи, с които да достигнем до учениците, да създадем устойчиви умения за концентрация в тях и успешно да задържим вниманието им.

Стотици учители от цялата страна вече са се регистрирали за участие и ще имат възможността да гледат откъси от пилотните късометражни филми посветени на Пейо Яворов и Иван Вазов, реализирани с подкрепата на Столична община, чиято официална премиера предстои съвсем скоро.

Чрез филмирани възстановки на реални случки, проектът цели да минимизира времевата и културна дистанция между реалността и изучавания материал, която често води до апатия и непоносимост сред учениците във възприятието им на информацията в учебните часове.

Първостепенната задача на поредицата „По следите на.... в София“ е да създадем емоционален отпечатък у възприятията на учениците кой е човекът, който стои зад името, изписано в учебниците им под произведението, което те трябва да изучават“, разказа Йоана Буковска-Давидова.

Йоана Буковска-Давидова, родена в Габрово, е популярна българска актриса. Получава първата си награда още, когато е на 17-годишна възраст за ролята на Жулиета в „Ромео и Жулиета“ – на международния фестивал „Време“ във Враца. От 2014 година насам Йоана Буковска-Давидова е креативен продуцент, сценарист и режисьор на няколко театрални и кино - проекта, сред които филмите „Тръгваме на училище, Вирусът - не!“, „По следите на... в София“ и „100 години хвърча по камъните“.

Инициативата Е-академия подкрепя учителите в ежедневните трудности, през които преминават в работата си, чрез серия от онлайн срещи с утвърдени професионалисти. В следващата среща, част от инициативата на издателство „Клет България“, поради събраната обратна връзка от аудиторията и интерес към реализирането на следващи срещи за личностно усъвършенстване, за втори път гост ще е професионалният трейнър Даниела Илиева, която ще даде полезна информация по темата „Репрезентативни системи - сетивата, през които обработваме информацията“.

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000, Изкуства и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Life is life

Към началото