Водещи специалисти от Италия провеждат обучение по селски туризъм в Габрово

Seminar_selo_Italia.JPG
Seminar_selo_Italia.JPG
Участници в семинара са земеделски производители, собственици на къщи за гости, собственици на бизнеси,  представители на местната власт и браншови организации от цялата страна

На 25 и 26 октомври в Ритуалната зала на Община Габрово водещи специалисти от Италия провеждат обучение по селски туризъм. Събитието откриха посланикът на Италия в България Н. Пр. Джузепина Дзара и президентът на Фондация „Америка за България“ г-жа Нанси Шилър. Като символичен домакин на срещата зам.-кметът Невена Минева приветства всички, които два дена в зеленото сърце на България ще споделят опит и обменят идеи за развитието на сектор „Туризъм“.
В двудневната програма са включени теми като: Представяне на бранда „Agritourismo“ и неговите най-важни характеристики и ползи; Представяне на вдъхновяващи примери от представителите на Националната мрежа на селските региони на Италия Умберто Селми и Франческо Фрато; Храната като мотив за туризъм – защитените храни и възможностите, които предоставят - с примери и полезни ресурси; Италианският опит в селския туризъм; Маркетинг към туриста, воден от смартфона. Какво е онлайн маркетинг? Как да си направя и защо е необходимо да имам бизнес страничка и профил в Гугъл? Какви са добрите практики за поддържане на успешен бизнес профил в Гугъл? Как да предразположа клиента да остави 5-звезден отзив?; Фестивалите и събитията като притегателна сила за посетители; Ролята на читалищата за развитие на селския туризъм и още теми, чийто основен фокус е привличане на многобройни туристи, развитие и популяризиране на селския туризъм в България и ползите за местната икономика и общности.
Участници в семинара са земеделски производители, собственици на къщи за гости, собственици на бизнеси, които предлагат туристически услуги и преживявания, представители на местната власт и браншови организации от цялата страна с интерес към темата.
Обучението се организира от Фондация „Америка за България“ в партньорство с Посолството на Италия, Италианската търговска агенция, фондация „LocalFood.bg“/Пендара, сдружение „Деветашко плато“ и „Травентурия“ ООД.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни