Вероника Тодорова и плеята звезди завладяват сцената на „Семе Българско"

Kapanskiyat-ansamb-l-sche-e-sred-uchastnitsite
Капанският ансамбъл ще е сред участниците
Десетото юбилейно издание на националния фестивал „Семе българско” обещава незабравими преживявания за всички свои посетители.

Вероника Тодорова

   Богатата музикална програма, която са подготвили организаторите – Община Севлиево и фондация „ОТ БГ”, е наситена с висок емоционален заряд и предвещава истинска експлозия от виртуозни музикални изпълнения, народни ритми, кръшни танци и приповдигнато настроение.
    На 27 април, в 11.00 ч., веднага след официалното откриване на фестивала, по традиция първото хоро ще поведат танцьорите от ФА „Развитие”-Севлиево. 
След тях, през целия ден, на сцената ще се изявяват  танцови състави и певчески групи – представители на местни и гостуващи читалища, младите таланти от “Upstreem Voices”, танцьорите от ФТФ „Боженци”. 
    В 19.10 часа, непосредствено след традиционната благотворителна томбола, гостите на фестивала ще посрещнат световноизвестната акордеонистка Вероника Тодорова и ще се потопят в неповторимата омая на нейното концертно изпълнение „С България в сърцето“.първата фестивална вечер, защото в 20.30 часа,  нестинари от Лудогорието ще поканят публиката да прекрачи прага на тяхното огнено тайнство.

Петя Панева

    В неделя, още в 10.00 ч., за най-нетърпеливите ще засвирят музикантите от  оркестър „Севлиево”, а след тях, без дъх ще ни оставят и изпълненията на Детски фолклорен ансамбъл „Габровче”. 
    Отново в неделя, на сцената ще излязат десетки талантливи дечица от Севлиево – музикални, певчески и танцови състави от местните детски градини и училища. 
    В 13.00 ч. сцената ще приеме професионалните танцьори, музиканти и певци от Капанския ансамбъл – гр. Разград, които ще представят характерни и ярки произведения от капанския етнорегион, а след тях публиката ще посрещне неповторимото трио „Звън”.
    Музиката, песните и танците ще продължат през целия неделен ден, за да отбележим кулминацията на фестивалното настроение с приказното изпълнение на Гласът на България за 2021 година – ангелогласната Петя Панева и клавирния музикант Митко Денев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото