Вървят ремонти в Спортен комплекс "Христо Ботев", "Общински спортни имоти" ги довършват

Водеща! Stadion--Hristo-Botev-,-v-d-noto-e-v-prosnata-zala
Стадион "Христо Ботев", в дъното е въпросната зала
Общинският съветник от Будно Габрово Иван Христов на заседание на Общинския съвет постави въпроси, свързани със залата за спорт в Спортен комплекс "Христо Ботев", в която се намира залата за хандбал и залата за вдигане на тежести.

"Там в началото на годината беше извършен ремонт - въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Този ремонт, видимо е приключил, Доколкото аз имам информация работата е приета от изпълнителя, но вътре в самата сграда продължава да бъде строителна площадка и с изключение на две съблекални и санитарни помещения нищо друго не е приключило. Не са обърнати прозорци, не е измазано, не е боядисано, но ремонтите са спрени някъде през месец март. Питането ми е кога и от кого ще бъде довършен ремонта вътре в самата сграда? Освен това обръщам внимание, че водата от покрива се стича по новата изолация и я уврежда. Същият проблем има и със спортната зала долу, до игрището с изкуствена тревна настилка. Съвсем малки действия са необходими, за да бъде решен този проблем", каза той.
От Обшина Габрово обясняват проблемите: "Ремонтните дейности в спортна зала за хандбал и вдигане на тежести в Спортен комплекс „Христо Ботев“ са финансирани от страна на Министерството на младежта и спорта по наредба за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти - държавна и общинска собственост, с финансова рамка и допустимо финансиране в размер до 250 000 лв. Процедурата по възлагането е проведена от ММС, на база на която е сключен договор между министерството и изпълнител ЕС ДЖЕЙ СТРОЙ АД и допълнително споразумение към него.
Дейностите по проекта, финансиран от Министерството на младежта и спорта, включват енергоспестяващи мерки, в т.ч. изграждане и оборудване на котелно помещение, отоплителна и вентилационна инсталация, газозахранване на котелно стопанство. Същите са изпълнени съгласно договора с ММС.
Извън дейностите, финансирани по договор с ММС, и в пряка връзка със завършване на обекта, с бюджет на „Общински спортни имоти“ бяха изпълнени редица строително-монтажни работи: цялостна подмяна на амортизирана и компрометирана ВиК инсталация; оборудване на санитарни възли с тоалетни, моноблокове, душове, мивки и т.н.; окачен таван в спортна зала за вдигане на тежести; поетапно обръщане (вътрешно) на новопоставените прозорци и врати в цялата административна сграда;
вътрешни ремонти на всички офиси и междустълбищни клетки на сградата; вътрешна хидроизолация на два броя офиси, измазване и боядисване; ремонт на съблекалня към спортна зала за вдигане на тежести; ремонт и оборудване на сауна. Подмяната на улуците по лицевата фасада на сградата не беше заложена в проекта, но към настоящият момент, същите са подменени.
Съгласно ръководството на „Общински спортни имоти“ ползването на основните спортни съоръжения в спортна зала за хандбал и спортна зала за вдигане на тежести, заедно с прилежащите им съблекални и санитарни възли, не е възпрепятствано от текущите ремонтни дейности.
Участието на работниците на "Общински спортни имоти" в определени дейности, свързани с реализирането на другия голям проект, финансиран от ММС „Изграждане на футболен терен и лекоатлетическа писта“, донякъде забавят окончателното завършване на останалите ремонти в двете зали.
Относно компрометираните улуци и водосточни тръби на спортно хале за акробатика и батут, са направени поредица консултации с различни строителни фирми и се очакват ценови оферти за един определено труден обект предвид факта, че спортното съоръжение е с дължина 11 м. и височина 16м. и налага изграждане на скеле и работа при специфични условия."

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни