В сряда откриват реновираното отделение по Акушерство и гинекология в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, пристига министър Асена Сербезова

Топ новина! Pokana.jpg
Pokana.jpg
За откриването пристига и министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова.

„В сряда откриваме изцяло реновираното Акушеро-гинекологично отделение с целеви средства на Министерство на здравеопазването и спонсорство на фирми от областта“, съобщи д-р Минко Михов, изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ АД - Габрово.
За откриването пристига и министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова.
Ще присъстват областният управител Ралица Манолова, кметът Таня Христова, депутати и дарители.
Събитието ще започне в 13.30 часа с водосвет на четвърти етаж на малък корпус (Корпус Г). След кратки слова на д-р Михов, министър Сербезова и д-р Анчев - началник АГО, гостите ще имат възможност да разгледат реновираното отделение.
Средствата за ремонта, осигурени от Министерство на здравеопазването с постановление на Министерски съвет, са на стойност 490 000 лв. Строителството е извършено по договор с фирма „Родис Р“ ЕООД след проведена обществена поръчка. Голяма част от обзавеждането и оборудването са осигурени с помощта на множество дарители.
В отделението са разположени изцяло ремонтирани 10 стаи в родилен сектор с по две легла, от които 2 VIP с по едно легло и 6 стаи в гинекологичен сектор, почти всички с новоизградени самостоятелни санитарни възли, изцяло новоизградени и ремонтирани кабинети за прием, за прегледи, операционна за малки операции с легла за кратковременен престой. Изцяло ремонтирана е основната операционна зала в комплекса, всички общи и кухненски помещения в отделението. Обособени са общи части с кът за изписване на новородени и провеждане на срещи с бъдещи майки.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото