В Деня на влюбените - любовна премиера на габровския театър

V-Dеnna-na-vllubеnitе---llubovna-prеmiеra-na-gabrovskiia-tеatar
991-ratio-istinata-ili-se-osmeliavash.jpg
На 14 февруари, Деня на любовта и виното, от 19 часа в камерна зала "Ружа Николова" (Дом на културата) - Габрово е премиерата на „Истината или се осмеляваш“ по Щефан Лак на габровския Драматичен театър.

Режисьор е Васил Дуев, помощник режисьор е Гинка Дичева. Актьорският състав включва Адриана Димова и Ангел Калев. "Датата 14 февруари не е случайно избрана. Тематиката е любовта, първите трепети. Има и препратка към виното. Така, че обединяваме празниците отново", казва директорът на театъра Петко Койчев.

Пиесата е предимно за тийнейджъри, но и за възрастни, всеки с удоволствие би си припомнил своята първа любов.

"Езикът в пиесата е максимално доближен по начина, по който говорят днес младите. Признавам, отначало това малко ме смути. Но когато гледах генералната репетиция на спектакълът разбрах, защо Щефан Лак е използвал някои нецензурни думи. За да въздействаш на младото поколение, ако искаш да го промениш и то да разберат богатството на езика, трябва да им покажеш какъв е техният речник. Колкото по-рано започнем да говорим с младите за интимността между мъжа и жената, толкова по-бързо ще ги възпитаме на сексуална култура. А това е много важно. Иначе се получава сериозно объркване в сексуалността в днешното общество. Изключително важно е да се говори на тези теми в семейството, а не само там. Пиесата показва, че е нужно сексът да се прави, когато човек е готов за тази крачка, когато е подходящо, да направиш избора тогава, когато си готов, а не защото е модерно. Затова спектакълът е подходящ за всички над 13-годишна възраст, и за деца и за родители", коментира Койчев.

Залата е разделена на две, за мъже и за жени, дори билетите са продадени така. Публиката участва в пиесата чрез своето мнение по въпроси, с които актьорите се обръщат към нея. Интересно е кой отбор ще надделее, мъжкия или женския. "Двамата актьори играят много добре, израстват като творци. Тази среща с режисьора Васил Дуев е истинско щастие за тях. Освен, че е на тяхната младежка възраст, той мисли, чувства като тях. Двамата работят чудесно в екип", допълни Петко Койчев.

Следващото представление на "Истината или се осмеляваш" е на 21 февруари от 19 часа.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Театър

Към началото

Следвай ни