Уважение и признателност към старите хора в домовете в Горна Росица и Яворец

Zlatni-godini-–-priemna-grizha-v-Yavorets-
Златни години – приемна грижа в Яворец

Автр:  Татяна Борисова

По инициатива на „Заведения за социални услуги“ – Габрово, клуб на инвалидите и Дружеството на инвалидите беше организирано посещение на домовете за стари хора в село Горна Росица и в село Яворец.
Организаторките на това посещение – Анета Петрова и Христинка Димитрова, се бяха погрижили за всичко – за почерпките и за мартениците, които бяха измайсторили собственоръчно.
Въпреки че управителката на дом "Орхидея" в с. Горна Росица беше пропуснала да предупреди персонала за посещението, всичко беше организирано на мига и премина много задушевно и весело. Хората от дома бяха приятно изненадани и останаха много доволни.
Велизар Славов с китарата и с прекрасния си глас допринесе за веселото настроение, като някои от гостите му пригласяха.
След това беше посетен и "Златни години" – приемна грижа за възрастни хора, в село Яворец. 



Беше уютно и топло, хората ни очакваха нетърпеливо. Отново поднесохме пожеланията си и музикалните поздрави, а някои хора от "Златни години" пяха заедно с нас.
И в двата дома гостите от клуба и дружеството на инвалидите в Габрово поднесоха почерпки и мартеници за всеки от домовете. Те също на свой ред почерпиха гостите, а от "Златни години" в с. Яворец подариха също мартеници на гостите.
Това посещение е не само уважение към хората, чиято участ е да живеят в едно различно семейство, но и съчувствие и признателност. Въпреки че те не живеят при своите близки, а може би някои от тях са съвсем самотни, те се чувстват обгрижени, нахранени и спокойни. Видяхме как грееха очите на тези хора, как цъфтяха усмивки на устните им и как доволно и с въодушевление ръкопляскаха.
Едно посещение, с което доставихме радост на хората от домовете, вдъхнахме им кураж и разнообразихме един ден, който ще се помни като ден, различен от всички останали дни.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни