Трима абитуриенти отличени от „Севлиево 21 век“

Топ новина! Trima-abiturienti-otlicheni-ot-„Sevlievo-21-vek“
Трима абитуриенти отличени от „Севлиево 21 век“

Трима абитуриенти от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево бяха удостоени с почетна грамота и модерен таблет от бизнессдружението „Севлиево 21 век“ по повод Деня на българската просвета и култура - 24 май .

СТЕФКА БУРМОВА
Трима абитуриенти от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево бяха удостоени с почетна грамота и модерен таблет от бизнессдружението „Севлиево 21 век“ по повод Деня на българската просвета и култура - 24 май . Това са Мирослав Михайлов, Иван Георгиев и Христо Маринов, чиито награди връчи Валентин Ганев, член на УС на „Севлиево 21 век“. Според статута за връчването на отличията право да ги получат имат онези зрелостници, които през целия курс на своето образование в средните училища са били пълни отличници.
По време на тържествената церемония по връчването на отличията Валентин Ганев представи приоритетите на сдружението, свързани с образованието на младите хора. Основно те са насочени към разработване на програми за провеждане на стаж на севлиевските ученици, както и осигуряване на стипендии за изявените млади хора, за да бъде подпомогната тяхната реализация в бъдеще. За целта сдружението е разработило специален статут, чиито постулати се спазват стриктно при определяне на стипендиантите на „Севлиево 21 век“.
През учебната 2016-2017 г. стипендиантите на сдружението от средните училища в общината са Емил Тотев и Михаела Минчева, всеки от които получи годишна стипендия в размер на 1200 лева. Освен това в Деня на народните будители 1 ноември 2016 г. бяха обявени носителите на еднократна поощрителна стипендия от 300 лева, която получиха Виктория Рачева, Кристиана Тинчева, Любен Станчев и Сияна Калоянова.
Традиционната награда на сдружението за 24 май се връчва за осма поредна година на севлиевските отличници и тя е доказателство за подкрепата на бизнеса в Севлиево към образованието на младите хора в общината. Предходната година носители на отличието бяха шестима абитуриенти от СОУ „Васил Левски“ в града.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни