Травна и Плачковци изпратиха подарък на Владимир Путин – резбована катедра и книга

Топ новина! Travna-i-Plachkovtsi-izpratiha-podarak-na-Vladimir-Putin--rzbovana-katdra-i-kniga-za-bitkit-kray-Sh
Травна и Плачковци изпратиха подарък на Владимир Путин – резбована катедра и книга за битките край Ш

Трявна и Плачковци изпратиха специален подарък на президента на Руската Федерация Владимир Путин по повод 140 години от преминаването през двете общини на руските освободителни войски, начело с княз Светополк-Мирски

Трявна и Плачковци изпратиха специален подарък на президента на Руската Федерация Владимир Путин по повод 140 години от преминаването през двете общини на руските освободителни войски, начело с княз Светополк-Мирски, насочили се към лагера на Вейсел Паша при Шипка-Шейново, за да го разбият, информира кмета на Плачковци Борислав Борисов. Той допълни, че родолюбивите тревненци и плачковчани са направили своя жест на признателност, макар и със 140-годишна давност. Подаръкът, предназначен за Владимир Путин, представлява преносима резбована катедра, заедно с книга, част от сто-томника на Руския щаб, описваща конкретните действия, свързани със знаменателното събитие.
Борислав Борисов изрази голямата благодарност на обществеността към родолюбивите инициаторите на този жест, създали възможност той да бъде реализиран. А те са Тихомир Славов, Красимир Ангелов, Пенчо Пенчев, Десислав Христов, Димитър Михнев, Борис Николов, Даниела Тронкова, резбаря Валентин Русев, книговезеца Антон Петров от София, дърводелеца Станимир Младенов, Ана Дубарова, калиграф от София.ския дърводелец Станимир Младенов. Символичните подаръци са знак на благодарност към братските народи, допринесли за нашата свобода. Генерал-майор Груди Ангелов - началник на Военна академия „Г. С. Раковски“ се ангажира в навечерието на Националния празник – 3 март да връчи възпоменателните материали на посланиците на другите държави, освен Русия, чиито народи са взели участие в Руско-Турската освободителна война – Полша, Румъния, Украйна, Беларус и др. Във връзка с духовното, физическото и патриотично възпитание на българина и съобразявайки се с православните ценности, е важно да се отбележи, че българският род винаги е помнил и знае кои са негови приятели.
По повод честването на 75-годишнината от победата при Сталинград - 1 февруари 2018 г. в Руския културно-информационен център в София се събраха руски и български ветерани, представители на българската общественост и на политически организации, членове на руската дипломатическа мисия – информира още Борислав Борисов. Сред тях са били кметът на Трявна Дончо Захариев, кметът на Плачковци, председателят на Съюза на военноинвалидните кооперации в България и координатор на инициативата „Една детска сълза – една молитва“ Борис Николов и родолюбиви граждани от Трявна и Плачковци. „Този наш подарък има 140 годишна давност и е в знак на преклонение пред хората, дали живота си за освобождението на България“ – заяви по този повод Борислав Борисов.
Тревненският шедьовър е връчен на Павел Журавльов, ръководител на Представителството на Россотрудничество в България и директор на Руския културно-информационен център в София. Този подарък трябва да бъде връчен лично на президента на Руската Федерация Владимир Путин.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Трявна

Към началото

Следвай ни